Zbog smrti 32 dece, sa tržišta povučeni milioni ležaljki za bebe

Milioni ležaljki za bebe proizvođača Fišer-Prajs povučene su sa tržišta nakon smrti više desetina beba, objavila je američka komisija za sigurnost potrošača (CPSC), prenose agencije u subotu.

Foto: Yutube

– Smrti beba dogodile su se u ležaljkama Rock ‘n Play, nakon što su se bebe okretale na stomak ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ili u drugim okolnostima – navodi komisija u svojoj izjavi.

Povući će se oko 4,7 miliona proizvoda, dodaje se, zbog, kako se navodi smrti najmanje 32 bebe u tim ležaljkama od 2009. godine utvrdila je komisija u svom izveštaju.

Fišer-Prajs je saopštio prethodno da je dobrovoljno povukao sve primerke proizvoda.

“Premda i dalje stojimo iza bezbednosti svih naših proizvoda, s obzirom na prijavljene incidente u kojima se proizvod koristio suprotno bezbednosnim upozorenjima i uputstvima, odlučili smo da je dobrovoljno povlačenje najbolji način delovanja”, saopštila je komapnija u vlasništvu Matela.

Američka pedijatrijska akademija pozvala je u utorak da se proizvodi povuku s tržišta. Njen predsednik Kajl Jasuda ležaljke je nazvao smrtonosnima i rekao da je nužno odmah preduzeti akciju.

Podeli:

Komentari

  1. Nisu lezaljke krive sto ne odgovorne mame ubace bebu u istu.hvte se telefona i zaborave na djete koje se gusi u njoj. Koristila sam lezaljku/ljulju naravno pod nadzorom gledam sta moje dijete radi u istoj

    Odgovori na komentar
  2. Kaže se “neodgovorne” jer je u pitanju pridev. Drugo, šta rade odgovorni očevi kad neodgovorne majke vise na telefonu? Mi smo još uvek u Srednjem veku, jer ne pričamo o neodgovornom roditeljstvu nego o neodgovornom majčinstvu. Majka ako je i neodgovorna nije jedina kriva. Kladionice i birtije prepune. Pametnom dosta.

    Odgovori na komentar

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA

close-image