Moj pedijatar

so i šećer u ishrani beba

Vaše pitanje:

poštovani, s obzirom da naša beba napunila 16 meseci, počela sa da kuvam zajedničku hranu za sve nas. Izbegavam zaprške, vegete, vrlo malo solim hranu, pržim jelo na palminom ulju kad je to moguće, još uvek forsiram za bebu kuvana jela na pari. . . Htela sam da me posavetujete koju so da koristim u ishrani kad kuvam zajedno za sve nas, i koji šećer da koristim za neke kolače i sl. Čitala sam o voćnom šećeru, šećer iz trske, onda neki organski šećer, neki javorov sirup itd, takodje sam čitala za kalijumovu so, so sa himalaja. . . molim za savet. p. s. nemojte da mislite da sam neka opterećena luda za zdravom hranom, umemo deca i ja da svratimo u mek i slatko se najedemo!

Odgovor:

Ovo je sasvim u redu - zdrava hrana za odrasle i za dete! Koristite jodiranu (najbolje morsku) so u minimalnim količinama, a šećer što ređe to bolje! Smeđi šećer je ok, ali samo kad baš morate. Kvalitetan med je zakon, naravno uz oprezno prvo korišćenje.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram