Poštovani, imam devojcicu od 3 godine i u večitoj sam dilemi šta je zdrava hrana u ishrani male dece. Od njenog prvog rodjendana do danas dajem joj 1-2 puta nedeljno konzerviranu sardinu , retko tunu, misleći (a to sam negde i pročitala) da je to zdravo. Jako retko sam joj davala ribu u nekom drugom obliku. Danas sam pronašla gomilu tekstova o tim istim konzervama koje sadrže bisfenol A, pa sam se, opet strašno uplašila kakve će to posledice ostaviti na moje dete, s obzirom da citam da je BPA, izmedju ostalog, i kancerogen. Ja ne znam kako se meni uvek, u nekoj najboljoj nameri, jer se radi o mom detetu, i u zelji da se zdravo hrani, dešava da joj nešto od hrane dajem jedno vreme i tek posle dosta vremena otkrijem da ne da nije zdravo nego je i užasno opasno. I evo opet sam toliko uplašena da ne znam šta da radim. Molim Vas recite mi da li sam napravila fatalnu grešku, s obzirom da je ona to jela neke dve godine, 1-2 puta nedeljno! Kakve bi mogle biti posledice!
ODGOVOR NA PITANJE >>