Tata troje dece otkrio šta bi poručio mlađem sebi i želi da ga čuju svi očevi

29-GODIŠNJI Ted Gonder otac je troje dece. Sa 24 godine nije ni sanjao da će sa suprugom Franziskom u kratkom vremenu osnovati petočlanu porodicu, a kroz ceo period naučio je puno toga. 

Foto: Facebook

Iskrenom objavom otkrio je što bi poručio mlađem sebi. To je zapravo poruka svim očevima kako se odnositi prema partneriki od vremena pozitivnog testa na trudnoću, pa i kasnije, kad beba stigne na svet.

“Žena nosi bebu u stomaku devet meseci. Zato je vi nosite na svom stomaku devet meseci kad god imate priliku. Ne samo da ćete njoj pomoći da se oporavi, nego ćete se povezati s detetom kako ne možete ni zamisliti”, napisao je Ted.

“Žene doje i to je divno i ispunjava ih, ali i iscrpljuje. Zato promenite svaku pelenu koju možete. Od prve pa nadalje. Brzo ćete zaboraviti da je to odvratno, a supruga se neće  požaliti da ste odsutni i ne pružate joj podršku”, dodao je.

Nakon toga je poručio da partnerke ujutro dočekate sa šoljom beskofeinske kafe.

“Celu noć je bila budna i hranila dete i to će joj pomoći da počne dan.”

Osim toga, navodi da je važno boljoj polovini dati do znanja da je lepa jer su žene nakon porođaja kritične prema svom telu i nesigurne.

“Podsetite je da je superheroj. U njoj su se doslovno pomerili svi organi i dobila je 20 kilograma da bi na svet donela dete koje je vaš dar. Pomozite joj da savlada probleme i fokusira se na pozitivne ciljeve”, kaže Gonder.

Poslednji njegov savet nije ništa manje važan od prethodna četiri.

“Hormoni luduju i pre i nakon porođaja. Ponekad neće biti svoja i reći će stvari koje uopšte ne bi izgovorila da nije pod uticajem hormona. Setite se da vi sada morate biti stena. Ona će ubrzo biti ona stara i sigurno želite da vam bude zahvalna što ste bili snažni kad ona nije”, zaključio je.

Njegova objava prikupila je gomilu reakcija, a Tedu su se mnogi stranci zahvalili na emotivnoj poruci koju je preneo.

Index

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA