Sajam knjiga Kreativnog centra

Od 22. oktobra do 5. novembra, na sajtu www.kreativnicentar.rs, kao i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i u Nišu (Sinđelićev trg 19), čitaoce očekuje SAJAM KNJIGA KREATIVNOG CENTRA!


U tom periodu više od 1000 izdanja tog izdavača biće na popustu od 30%. Za sve one koji tokom sajamskih dana preko sajta www.kreativnicentar.rs naruče knjige u vrednosti većoj od 1000 dinara, isporuka na teritoriji Srbije biće besplatna!

Tokom trajanja sajma čitaoce očekuju preporuke knjiga na sajtu ovog izdavača, kao i radionice za decu koje će biti realizovane u knjižarama.

Roditelji, učitelji i vaspitači biće u prilici da učestvuju na besplatnim vebinarima koji će biti održani preko aplikacije ZOOM:

U sredu, 27. oktobra, u 19 h, psiholog Nevena Lovrinčević predstaviće svoj priručnik Efikasna komunikacija u vrtiću. Svrha te knjige jeste da pomogne vaspitačima u tome da što efikasnije reaguju u nepredviđenim, zahtevnim situacijama. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

Autorka Zorica Nobl predstaviće učiteljima svoju knjigu Super zadaci, super prvaci! u utorak, 2. novembra, u 19 h. Ova radna sveska, namenjena učenicima prvog razreda osnovne škole, sadrži veliki broj tematski grupisanih zadataka koji su su osmišljeni tako da decu podstiču da samostalno i aktivno dolaze do rešenja problemskih situacija. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE

U četvrtak, 4. novembra, u 19 h, biće održan vebinar Pomozite detetu da uči bolje i da bude samostalno, na kome će psiholog Vesna Janjević Popović predstaviti roditeljima izuzetno koristan priručnik Učim da bolje učim. Za starije osnovce. Neka od pitanja koja deca i roditelji često sebi postavljaju, a ovaj priručnik, sa konkretnim savetima opisanim u više od 40 poglavlja daje odgovore na njih, jesu: Kako poboljšati pamćenje i koncentraciju? Kako raditi domaće zadatke delotvorno i bez stresa? Kako uspešnije rešavati kontrolne zadatke? Кako organizovati vreme da ga ostane dovoljno i za slobodne aktivnosti? Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE

Preporučujemo vam nekoliko novih izdanja Kreativnog centra:

Otvori prozorčić!
Otvaranjem prozorčića u knjigama iza kojih se kriju iznenađenja najmlađi čitaoci će, u knjigama Mame, tate i mladunci, Moja osećanja i Šta je gore, a šta dole, na zabavan način naučiti da pravilno imenuju životinje i njihove mladunce, saznaće kako sve mogu da se osećaju u različitim situacijama i šta mogu da urade da bi se osećali bolje, a otkriće i važne pojmove i odnose među stvarima (napred– –pozadi, puno–prazno, daleko–blizu, plitko–duboko i druge).

Ja volim banane

Ovo je slikovnica kojom se najmlađi pozivaju da odaberu omiljenu hranu i smisle sopstveni način na koji će uživati u njoj. Na dvanaest duplih strana čekaju vas razne životinje, koje uživaju dok jedu banane, čorbe, sendviče, kobasice, sladolede, povrće, špagete… Tu je i bezbroj zanimljivih detalja koji podstiču na razgovor, pa bi zato bilo dobro da ovu knjigu roditelji čitaju zajedno s decom. U oblačićima pored životinja ima mnogo šaljivih pitanja, poruka i uzvika oduševljenja. Ovu knjigu ćete „slistiti“ sa uživanjem!

Sunce, beba i ja
Reč je o netipičnoj radosnici autorke Miljane Prijić u kojoj zajedno rastu jedna beba, njen stariji brat ili sestra i jedno porodično Sunce. Dolazak drugog deteta veliki je događaj u svakoj porodici i može biti naročito izazovan za starije dete. Njemu je potrebno mnogo objašnjenja o promenama koje se dešavaju, kao i ohrabrenja da mu neće nedostajati roditeljska ljubav ili pažnja. U ovoj radosnici starije dete, samostalno ili uz pomoć roditelja, treba da popunjava predviđena mesta za sebe i za bebu i na taj način sačuva uspomene o zajedničkom odrastanju.

Vašar u Strmoglavcu
U gradu Strmoglavcu održava se nesvakidašnji vašar i svi žure da što pre stignu. Ali, na ovom vašaru sve je čudno i naopako: kozica Belka prodaje starog vuka, magarac Njako Njakić kupcima nudi lava, jedna kamila drži časove plesa, stari miš prodaje mačka, a glavica kupusa prodaje četiri zeca! Ovu duhovitu poemu Branka Ćopića iz edicije Pustolovine za predškolce prate odlične ilustracije, objašnjenja nepoznatih reči, zanimljivosti iz života pisca, kao i Pustolovni dodatak, koji čitaoca poziva na igru.

Avanture s Petsonom i Findusom
Povodom 75. rođendana Svena Nurdkvista, autora knjiga o Petsonu i Findusu, objavljeno je ovo ekskluzivno objedinjeno izdanje. Ono sadrži pet već objavljenih priča (Kako se mali Findus izgubio, Poznajete li Petsona i Findusa?, Lov na lisicu, Mačak Findus i petao i Petson kampuje), kao i zanimljiv dodatni materijal iz kojeg će čitaoci saznati ko su zapravo ovi simpatični junaci, šta je bilo pre nego što su se upoznali i postali najbolji prijatelji, šta vole, a šta ne vole, kako provode vreme na Petsonovom imanju… Osim toga, knjiga sadrži i neke od neobjavljenih ilustracija Svena Nurdkvista, jedinstven recept za odlične palačinke, ideje za majstorisanje pravo iz Petsonove radionice, pravila zanimljive igre memorije i još mnogo toga.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA