Pričaju telefonom 12 dana godišnje

Istraživanja pokazuju da su upravo tinejdžerke najbolji klijenti telekomunikacionih kompanija. Naučnici su došli do rezultata da tinejdžerke provedu čak 274 sata godišnje razgovarajući telefonom

ISTRAŽIVANJA pokazuju da majke mnogo teže izlaze na kraj sa ćerkama tinejdžerkama nego sa sinovima.

Zbog hormona koji “divljaju”, promena koje nisu lake ni deci ni roditeljima, majke i njihove ćerke tinejdžerke posvađaju se čak 183 puta godišnje, pokazuju statistike.

Ali, da li znate šta je glavni uzrok svađa?
Iako se čini da ga nije teško pronaći, pored onih “uobičajenih”, kao što su škola, izlasci, neizvršavanje kućnih obaveza, “drsko” obraćanje roditeljima, “loši” ljubavni izbori, garderoba, izlasci… majke i ćerke najčešće se svađaju zbog telefona, odnosno zbog velikih računa.

Naime, istraživanja pokazuju da su upravo tinejdžerke najbolji klijenti telekomunikacionih kompanija. Naučnici su došli do rezultata da tinejdžerke provedu čak 274 sata godišnje razgovarajući telefonom, što je oko 12 dana. To se odnosi samo na razgovore preko fiksnih i mobilnih telefona, dok skoro još isto toliko vremena ode na kuckanje SMS poruka i četovanje na internetu.

Od 14. do 19. godine, koliko zvanično traje adolescencija, mlade devojke provedu skoro pola godine pričajući i dopisujući se sa drugaricama.

Naučnici su proučavali i trenutak kada svađe polako jenjavaju i došli do rezultata da je to tek 23. godina života. Naime, mlade žene tek tada prestaju da budu “ljute” na majke, sposobne su realno da sagledaju međusobni odnos i počinju da pokazuju poštovanje prema ženi koja ih je rodila. Iako pre toga majkama zalupe vrata više od 700 puta, u 23. godini odnos se polako normalizuje, da bi kako su ćerke starije postajao sve intenzivniji i bliskiji, što kulminira rođenjem deteta, odnosno unučeta.

Zanimljivo je da se tinejdžerke mnogo manje svađaju sa očevima.
Istraživanja su pokazala da se dogodi duplo manje rasprava sa tatama, dok se sa drugaricama, braćom i sestrama jednako žestoko svađaju kao sa majkama.

Izvor: Novosti.rs

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA