Prednosti jednokratnih pelena

Mnogo je prednosti, ali se najosnovnija ogleda u tome da jednokratna pelena trenutno upija bebinu mokraću i stolicu.

Zašto su dobre jednokratne pelene? 

Mnogo je prednosti, ali se najosnovnija ogleda u tome da jednokratna pelena trenutno upija bebinu mokraću i stolicu. To je izuzetno važno jer obezbeđuje da ne postoji kontakt fekalnih materija i bebine kože. To nije važno samo za bebinu suvoću, nego je važno i za prevenciju oštećenja kože koja se naročito može desiti kod bebinih prvih meseci i u prvoj godini života. Zato je kvalitetna jednokratna pelena, kakav je Pampers Pants ili Pampers u obliku gaćica – pravi izbor, jer se prilagođava bebinom stomačiću i obliku tela i obezbeđuje sve ove potrebne kvalitete koje smo naveli.


Od 6. meseca bebi se polako uvodi čvrsta hrana, šta se tada dešava sa stomačićem i kakve pelene su joj tada potrebne? 

Kada beba pored maminog mleka krene sa nemlečnim namirnicama, to je izazov. Beba se prilagođava, a to prilagođavanje bebinog varenja hrane je najčešće rezultira gasovima. Gasovi rastežu stomačić, a zbog tog rastezanja, pelena koja je zalepljena može biti labava, pa dolazi do curenja. Rešenje za ovaj problem jeste pelena u obliku gaćica koja prijanja za bebin stomak, ne zavisi od promene obima bebinog struka i obezbeđuje da beba ima miran i spokojan san. 


Kada beba počne samostalno da sedi, na koji način se to odražava na pelenu? 

Većina beba oko 6-7  meseci samostalno sedi, neke malo ranije, neke malo kasnije. Ali, to je izazov za bebinu pelenu. Sadržaj bebine pelene zbog potiskivanja ide na gore, a to dovodi do curenja. Rešenje je Pampers u obliku gaćica, koja lepo prijanja i omogućava da aktivna beba, a to jeste beba koja sedi, bude suva.


Koje se pelene preporučuju za putovanja? 

Bez obzira kako se ide na put, da li je to automobil, avion ili voz, beba se trucka i često menja položaj tela, a to je izazov za pelenu. Sadržaj pelene u takvim situacijama često ide na gore i curi. Zato je važno odabrati pelenu koja može obezbediti da beba bude suva i u tim, da kažemo, neuobičajenim okolnostima. Pampers pelena u obliku gaćica je pravi izbor, jer prijanjajući za bebino telo i  prilagođavajući se obliku tela, obezbeđuje da beba bude suva tokom puta. 

Promo sadržaj

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA