Počela je Sezona darivanja: Hajde da zajedno otvorimo vrtić za 100 mališana u Nišu!

Pre nego što vam ove praznične sezone vaši kostimi superheroja postanu mali, zamolićemo vas da ih izvučete iz ormara, stresete sa njih prašinu, zategnete plašt – i krenete sa nama na jug!

Koje god moći da imate – dobrodošle su! Priključite se „Sezoni darivanja“ i podržite otvaranje vrtića za 100 mališana u Nišu.

Da li ste znali da u Srbiji tek svako drugo dete ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju? Kako bismo popravili ovu statistiku i podigli svest o značaju ulaganja u rani razvoj, naš tim već četvrtu godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja“. Cilj ovogodišnje kampanje, koja će trajati do 8. januara, je prikupljanje sredstava za otvaranje vrtića u Nišu. U ovom gradu postoji 1000 dece za koju nema mesta u vrtiću. Zbog toga smo odlučili da obnovimo oronulu zgradu Mesne zajednice „Božidar Adžija“ u opštini Medijana i otvoriti vrtić koji će upisati 100 nove dece u četiti radne sobe.

Ove Sezone darivanja, uz vašu pomoć, Danina (levo), Neda (desno) i 100 drugih mališana u Nišu dobiće pristup predškolskom obrazovanju.

Prema rečima Jelene i Novaka i u skladu sa ciljevima održivog razvoja, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću, na šta će otvaranje novog vrtića direktno uticati:

„Bez obzira na još jednu izazovnu godinu za nama, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost, mnogi od njih nemaju pristup ranom obrazovanju, kako u selima – tako i u gradovima. Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novog vrtića u Nišu koji će primiti ukupno 100 mališana. Za ovaj grad nas vezuju divne uspomene i srećni smo što ćemo, prikupljanjem sredstava i uz vašu pomoć, otvoriti prelep, savremen vrtić koji će omogućiti deci i njihovim porodicama da sanjaju velike snove! Hvala vam na podršci i poverenju. Idemo napred zajedno, u još jednu pobedu!“ – izjavili su Novak i Jelena Đoković.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA