Ordinacija 20.03.17

TV serijal “Ordinacija” je zamišljen kao edukativna forma koja obrađuje aktuelne teme iz oblasti medicine, psihologije, farmacije, ishrane, rekreacije, a konceptualno prilagođene današnjem načinu života i namenjena je celoj porodici.

Psiholog Marija Milenković : Prednosti jedne kase i jednog novčanika ima mnogo, a najvažnije su zajednička briga za porodične finansije, sudbinu braka i dece. Parovi koji su saglasni i uspešni u vođenju jedne kase obično su jednako saglasni i uspešni u odgajanju dece i rešavanju drugih problema koje život pred njih stavlja. Dogovaranje oko definisanja prioriteta pospešuje komunikaciju, a time i zbližava partnere.Ovakvi parovi se zajedno raduju sticanju, uspesima štednje, osećanju opšte sigurnosti i sigurnosti braka. Oni optimističnije sagledavaju svoju budućnost i budućnost svoje dece.

Dipl ing Ivana Tomic : Kopriva je efikasan lek kod oboljenja urinarnog trakta (mokraćnih  puteva). Takođe, stimuliše peristaltiku creva (rad creva) I preporučuje se u okviru terapije svakog proleća. Dobro je piti čaj pripremljen od vrhova sveže koprive, u trajanju od 4 sedmice, u proleće i u jesen. Pije se po šolja čaja 30 minuta pre doručka, a zatim 1-2 šolje u toku dana, polako, u retkim gutljajima. Čaj se pije nezaslađen. Može se kombinovati sa nanom i kamilicom. Preporučuje se terapija čajem (kao napitak) u periodu od mesec dana kod oboljenja jetre, žučne kese, slezine, u slučaju tumora, čira, kolitisa (upale debelog creva.. Čaj ne treba kuvati, jer se na taj način uništavaju aktivna svojstva. Kopriva je uspešna u lečenju virusnih i bakterijskih oboljenja. Starenjem telo gubi gvožđe i pojavljuju se simptomi umora I iscrpljenosti. Čovek oseća slabost i redukovanu moć aktivnog delovanja.  Kopriva, zahvaljujući gvožđu koje poseduje, u opisanom slučaju deluje veoma uspešno, a posle određenog vremena, organizam se oporavlja..

Nutricionista Ana Petrovic : Iako se domaći feta sir obično pravi od kravljeg mleka, originalni grčki feta sir se pravi od ovčijeg ili kozjeg mleka, što je bolja opcija za osobe koje imaju problema sa varenjem i pate od netolerancije na laktozu. Imajte na umu da nepasterizovana feta i druge vrste mekih sireva češće od pasterizovanih sireva mogu da sadrže opasnu bakteriju listeriju, pa je zato preporuka da ipak kupujete fetu od pasterizovanog mleka – ovo posebno važi za trudnice i osobe koje imaju oslabljen imunitet.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA