Ordinacija 16.03.2017

https://www.youtube.com/watch?v=mcYFqBvjitU&t=25s

Dipl.ing.Ivana Tomic :  Kamilica nije uzalud smatrana “univerzalnim lekom”, naročito kada su deca u pitanju.Kupke i ispiranje kamilicom umirujuće deluju kod stanja iscrpljenosti. Kamilica stimuliše (aktivnost) creva, a da pri tome ne izaziva njihovo pražnjenje (putem stolice), i zato je preporučljiva je kod hemoroida (šuljeva) kako za internu upotrebu u obliku čaja, tako i spolja u vidu masti od kamilice. Kod sinuzitisa (upale sinusa) se vrši inhalacija parom od kamilice, dok se neuralgija (bolest živaca koja se manifestuje u naletima u određenim delovima tela, a nije izazvana nekim  vidljivim anatomskim, promenama) leči utrljavanjem ulja od kamilice.Ona otklanja umor u udovima, a kuvani cvetovi pripremljeni u obliku kaše i primenjeni na predeo obolele mokraćne bešike umanjuju bolove.Takođe, kod bolova u ušima blagotvorno deluje toplo ulje, 2-3 kapi, 2 puta dnevno.

Prof. dr Radoš Zečević : Humani Papiloma Virus (HPV) se najčešće prenosi putem polnog odnosa. Polne bradavice je jako lako dobiti čak iako koristite kondom za zaštitu. Skoro je nemoguće biti bezbedan od ove bolesti, s obzirom da vaš partner može biti prenosnik virusa, čak i ako na sebi nema vidljivih simptoma. Dovoljan je samo dodir sa zaraženom kožom ili kontakt preko telesnih tečnosti prilikom seksa da biste se zarazili. Ovo je razlog zašto je ova bolest postala svetska epidemija.

Nutriciomista Verica Djokic : Rezultati nekih studija ukazivali su na to da zdrava ishrana može igrati ulogu u smanjenju rizika od razvijanja depresije. Nedavna stručna analiza pokazala je da je ishrana sa puno ribe povezana sa smanjenim rizikom od depresije.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA