Ordinacija 13.03.2017

TV serijal “Ordinacija” je zamišljen kao edukativna forma koja obrađuje aktuelne teme iz oblasti medicine, psihologije, farmacije, ishrane, rekreacije, a konceptualno prilagođene današnjem načinu života i namenjena je celoj porodici.

Akademik prof.dr Predrag Djordjevic : O zdravoj ishrani dijabeticara.

Dipl.ing. Ivsana Tomic : Iđirot je  zeljasta biljka visoka 60-150 cm.
Iđirot pozitivno deluje na (organe za varenje), kao i na žlezde: jetru, slezinu, žučni mehur, pankreas.. U obliku vodenog macerata se koristi da podstakne rad želuca
i probavu (s obzirom na svoja gorka svojstva).Koren stimuliše usporeni metabolizam i lekovit je u slučaju gastritisa sa smanjenim lučenjem kiseline, spuštenog želuca, gubitka telesne težine. Takođe blagotvorno deluje u slučajevima opšte rehabilitacije bolesnika.

Nutricionista Verica Djokic : Veliki broj istraživanja bavi se uticajem hrane na srce i rizik od srčanih bolesti kao što su visok krvni pritisak i srčani udar. Novo istraživanje bavilo se uticajem masne ribe. Ove ribe smatraju se masnim ribama kada su smrznute, konzervirane ili sveže. Postojeći dokazi kažu da masna riba može smanjiti rizik od srčanih bolesti, jer predstavlja dobar izvor omega-3 masnih kiselina. Preporučuje se da se riba jede barem dva puta nedeljno, uključujući jednu porciju (140 grama) masne ribe.
Maja Srdanov : Vecina ljudi nema predstavu sta je to priroda i koje bogatstvo pruza,tu je oko nas samo od nje  treba uzeti i pravilno iskoristiti za lepotu I zdravlje.Okrenite se oko sebe i uzivajte u onom sto Vam je priroda dala .

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA