Ordinacija 12.04.2017

Prof. dr Radoš Zečević : Atletsko stopalo predstavlja gljivičnu infekciju stopala koja se najčešće javlja kod mladjih osoba. Ovo stanje uzrokuju dermatofitne gljivice koje rastu u vlažnim uslovima. Atletsko stopalo je učestalije kod ljudi čija se stopala pojačano znoje. Može se širiti i nošenjem cipela ili upotrebom predmeta lične higijene inficirane osobe…

Psiholog Dragana Stankovic : detetu nikako ne smete reći da vam smeta, jer će to shvatiti kao da nemate vremena za njega, da su vam preče neke druge stvari. Posledica svega toga biće potpuni gubitak želje kod detete da provodi vreme sa porodicom, a nedostatak komunikacije sa roditeljima može prouzrokovati raznorazne druge probleme. Umesto da mu kažete Smetaš mi, pokušajte lepo da mu objasnite da imate nešto važno da obavite, ali da ćete mu po završetku toga pružiti svu moguću pažnju i odgovoriti na sva njegova pitanja.
Nutricionista Ana Petrovic : Beli luk , Celer , Masna riba , Maslinovo ulje su samo neke od namirnica koje snižavaju povišeni krvni pritisak . Terapija hipertenzije lekovima je doživotna i zato se pre početka terapije preporučuje detaljno ispitivanje i pokušaj regulacije pritiska ishranom. Danas se smatra da je ishrana najvažniji način borbe protiv povišenog krvnog pritiska, bilo da se koriste samo namirnice koje snižavaju pritisak bilo u kombinaciji sa lekovima.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA