Online konferencija „Roditelj u centru pažnje“

Roditelj je glavni oslonac u životu svakog deteta zato zdravlje ukupne populacije najviše zavisi od toga koliko uspevamo da podržimo roditelje u ovoj važnoj ulozi, jer svim roditeljima je potrebna podrška. 

roditelj px

Foto: Pixabay

Konferenciju će otvoriti Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji i dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije.

Tokom tri panela, na konferenciji će se diskutovati o igri kao čuvaru mentalnog zdravlja dece i roditelja, dobrim modelima podrške roditeljstvu i usklađivanju posla i porodice. Takođe će biti predstavljeni i rezultati istraživanja “Radno mesto po meri porodice”.  Stručnjaci, roditelji, predstavnici privatnog sektora i donosilaca odluka će govoriti o tome šta je roditeljima potrebno, šta deca priželjkuju i poručuju, šta pruža sistem i kako svi zajedno možemo da doprinesemo da se situacija promeni na bolje. 

Detaljan program konferencije je u prilogu, a može se preuzeti i sa ovog linka

Molimo vas da se za učestvovanje prijavite putem sledećeg linka za prijavu i potvrdite prisustvo ovlašćenoj agenciji New Media Team  na mejl msretenovic@newmediateam.rs ili telefonom na broj 062506966. 

*******

Najnovije MICS istraživanje, koje su sproveli Republički zavod za statistiku i UNICEF u partnerstvu sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Delegacijom Evropske unije u Republici Srbij, ukazuje na opstajuće nejednakosti. U domaćinstvima koja žive u siromaštvu tek polovina dece do 5 godina ima 3 ili više knjiga u poređenju sa 90 % dece iz najbogatijih slojeva društva.

 

Iako se 90% roditelja slaže da fizičku kaznu nije potrebno primenjivati, još uvek svako treće dete na uzrastu od 3 do 4 godine trpi fizičko kažnjavanje, opominju podaci iz MIICS-a.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA