Od 01.februara zahtevi za povraćaj pdv-a na bebi opremu

Ukoliko ste propustili da podnesete zahtev za povraćaj PDV-a u julu 2015. godine, možete to učiniti od 01. do 15. februara

bebi oprema

Ukoliko ste propustili da podnesete zahtev za povraćaj PDV-a za bebi opremu i hranu za bebe od 1.do 15. jula 2015. godine, možete to učiniti ove godine od 01. do 15. februara. Zahtev za refundaciju PDV-a  možete da podnesete za sve kupovine koje ste obavili od 01. januara do 31. decembara 2015. godine.

Od dokumentacije bi trebalo da podnesete zahtev za refundaciju i upišete svoj JMBG, JMBG supružnika i JMBG deteta, iz kojih se mogu dobiti sve informacije (o državljanstvu, visini prihoda, roditeljstvu), tako da nema potrebe da se dostavljaju posebni dokumenti i dokazi.

Uz zahtev, dostavljaju se fiskalni isečci izdati u prodavnicama za hranu i opremu za bebe u skladu sa propisima kojima se uređuju fiskalne kase. Savet je da odmah nakon kupovine određenog artikla fiskalni račun iskopirate jer se može desiti da nakon nekog vremena slova i brojevi izblede. Prilikom podnošenja zahteva, ponesite i original i kopiju.

Staratelj koji ostvaruje pravo na refundaciju mora dostaviti i dokaz o starateljstvu jer odgovarajuća baza podataka o starateljima ne postoji.

Podsetimo, uslovi koje morate da ispunjavate su: da vaše dete nije starije od dve godine, da ukupna primanja vaše porodice nisu veća od 997.799,04 dinara godišnje, da ne posedujete nekretninu vredniju od 24.321.351,60 miliona dinara.

Koliko novca možete da vratite?

U toku detetove prve godine života možete vratiti PDV u iznosu do 41.574,96 dinara, a u toku druge godine taj iznos se smanjuje i iznosi 31.181 dinara.

Povraćaj PDV-a možete dobiti za mleko za odojčad, kašice,  krevetac,kolica, stolica za hranjenje, autosedište, pelene.

Izvor: Bebac

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA