Nesvakidašnje u Sremu: Na putu do bolnice, prodavačice neplanirano postale babice

Vlatka Mišković i Teodora Žeravić iz Vognja porodile u kolima ženu koju je suprug vozio u porodilište. Bile smirene dok nisu ugledale bebinu glavu. Zaplakale od sreće kada su majka i devojčica krenule ka bolnici

Vlatka Mišković i Teodora Žeravić, iz Vognja, kod Rume, u utorak ujutru su u kolima porodile ženu, koju je muž vozio u porodilište u Sremsku Mitrovicu. Beba, koja je na pola puta požurila da ugleda svet, rođena je živa i zdrava, a srećni otac Igor zahvalio se odmah novopečenim „babicama“ lepim buketom cveća.

Niko nije ni slutio da će se jedno obično jutro u ovom sremskom selu pretvoriti u scenu iz nekih filmova.

– Oko pola osam, u prodavnicu je uleteo mlađi muškarac i rekao nam: „Pomozite, žena mi se porađa u automobilu.“ Odmah smo pozvale Hitnu pomoć – priča, za „Novosti“, Vlatka, koja u tom trenutku nije ni pomislila da je porođaj već počeo.

Tek kada je prišla mladoj ženi u kolima, nastala je panika.

– Ona je sedela na mestu suvozača, pitala sam je kako se oseća i da li ima neke bolove i kazala joj da ne paniči. I ja sam bila smirena sve dok nisam ugledala bebinu glavu, koja je krenula napolje – priseća se Vlatka.

Mladoj porodilji Vlatka i Teodora najpre su oborile sedište, skinule veš i uz „asistenciju“ njenog supruga Igora, sačekale bebu da izađe.

– Dozivale smo komšije da nam dodaju čiste peškire, kako bi utoplile bebu. Samo što smo je umotale, stigla je ekipa Hitne pomoći. Kada su ambulantnim vozilom majka i beba krenule prema bolnici, počele smo da plačemo od sreće – priseća se Vlatka.

Majka Vanja, Rumljanka, oseća se dobro kao i tek novorođena devojčica, koja je dobila ime Katarina.

– Beba je rođena sa dva i po kilograma i nalazi se u inkubatoru. Moram da pohvalim i tatu da je pratio naše savete, nije bio uplašen kao većina muškaraca – kaže kroz smeh ova žena koja svojim meštanima i dalje prepričava ovoj lep i radostan događaj.

 Vlatka i Teodora

SVE ŠTO TREBA

VLATKA u šali kaže da beba nije slučajno izabrala mesto gde da izađe, zbog naziva prodavnice „Sve što treba“.

– Pored toga što smo ljubazne, pružamo pomoć bilo kome ako se nađe u nevolji na ovom putu – uz osmeh kaže Vlatka.

Novosti

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram