Kreativni centar predstaviće proizvode iz programa LEGO® EDUCATION na sajmu NOVE TEHNOLOGIJE U OBRAZOVANjU 2016

U petak i subotu, 26. i 27. februara, u Belexpocentru u Beogradu biće održani stručna konferencija i sajam NOVE TEHNOLOGIJE U OBRAZOVANjU 2016.

kreativni centar

Skup je zamišljen kao podrška predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koje se bave obrazovanjem da postanu inovativnije, da osavremene proces učenja i da na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju.

Kreativni centar će na ovom skupu, sa svojim partnerom iz Slovenije preduzećem LEGAMA, predstaviti proizvode iz programa LEGO® EDUCATION. Zasnovani na širom sveta poznatim LEGO® i DUPLO® kockicama, ali sada sa dodatnim elektronskim komponentama i sjajnim softverskim rešenjima, proizvodi iz ovog programa brzo su se pokazali kao izuzetno atraktivna školska učila. Programi obuhvaćeni ovim sistemom učenja izuzetno su korisni za razvijanje rane pismenosti i izražavanja, kreativnosti, kritičkog mišljenja i samostalnosti kod dece, zatim za savladavanje osnova matematike i prirodnih nauka, kao i za bolje razumevanje sveta. Program LEGO® EDUCATION izuzetno podsticajno deluje u svim glavnim oblastima razvoja deteta – socijalno-emocionalnom, jezičkom i književnom, kognitivnom, kreativnom i fizičkom.

Pozivamo Vas da posetite štand Kreativnog centra, jedinog uvoznika i dobavljača programa LEGO® Education za Srbiju)  i preduzeća LEGAMA, zastupnika za ove proizvode za Sloveniju I Srbiju gde ćemo moći da vam pružimo obilje dodatnih informacija o ovim učilima. Pored toga, tokom oba dana manifestacije održaćemo po četiri ogledne radionice po sledećem rasporedu:

13.00 – StoryStarter (unapređuje pismenost, jezičku kulturu, rečnik, način izražavanja – postoje verzije za predškolske ustanove i osnovne škole)

14.00 – MoreToMath (za nastavu matematike u prvom i drugom razredu osnovnih škola)

15.00 – WeDo 2.0 (uvod u prava naučna istraživanja u starijiim razredima osnovnih škola)

16.00 – Mindstorm EV3 (robot za eksperimente u računarstvu, prirodnim naukama, matematici i tehnologiji – za završne razrede osnovnih škola i za srednje škole)

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA