Kreativne ideje za dečje poklone prema uzrastu

Šta korisno pokloniti i kako iznenaditi najmlađe je pitanje za svakoga ko kupuje poklon? Želja da se mališan obraduje je ono što nas vodi ka idealnom daru.

Odlazak kod nekoga na dečji rođendan u igraonice i rođendaonice u Novom Sadu i Beogradu iziskuje naravno obavezan poklon. Bez obzira koliko dete puni godina, pokloni su stavka kojoj se mališani najviše raduju.

Pa čak i onda kada je u pitanju slavljenik od jedne ili dve godine, poklon je ako ne toliko bitan za dete, velika pomoć za roditelje.

Šta korisno pokloniti i kako iznenaditi najmlađe je pitanje za svakoga ko kupuje poklon? Želja da se mališan obraduje je ono što nas vodi ka idealnom daru.

Zato vam mi predstavljamo kreativne ideje za dečje poklone birane prema uzrastu.

Kreativne ideje rođendanskog poklona za uzrast od jedne do 4 godine

  • Dete od jedne godine, naravno svesni ste i sami, nema pojma da mu je rođendan. Težnja roditelja da beba ne bude razdražljiva i pospana je uspeh celog rođendana. To je više sedeljka za porodicu i prijatelje u opuštenoj i prijatnoj atmosferi uz tortu, nego proslava za decu.

Tada je najbolje roditeljima pokloniti gift card, odnosno poklon karticu. Prethodno se dogovorite šta je detetu najneophodnije i u adekvatnoj radnji roditelji neka iskoriste taj poklon.

  • U drugoj godini detence lagano počinje da razvija logiku i da stiče manuelne veštine. Deci još uvek nije toliko zanimljivo šta će da dobiju za poklon, koliko im je važna torta i duvanje svećica. Međutim, u trenucima kada mališani ne slave rođendan oni se igraju. Tada na scenu stupa vaš zanemareni poklon.

Manjoj deci poklonite igračke koji izaziva razvoj manuelnih pokreta. Najbolje za to su plastelin, kinetički pesak ili igračke od gline Jumping clay. Takođe je dobra i igračka kutija sa nekoliko različitih oblika, kojima se mora naći odgovarajući oblik. Jednostavne igrice, a izuzetno korisne za razvoj logike kod mališana.

  • Treća i četvrta godina dečjeg života obeležena je stavom “ja znam šta hoću”. Zato pitajte dete šta bi volelo za rođendan. Ukoliko niste toliko bliski sa slavljenikom, devojčicama izaberite neku lutku, mini verziju kuhinjskih aparata, dečju aparaturu za ulepšavanje ili dvorac od baldahina.

Dečaci u ovom uzrastu vole igračke alat, automobile, oružje, građevinske mašine. Oba pola jako uživaju da se igraju sa lego kockama, slagalicama i bojankama.

Dečji poklon za uzrast od 5 do 7 godina

  • Deca u uzrastu od 5 do 7 godina počinju da razvijaju empatije, shvataju čemu služe pravila, traže partnera za igru i razvijaju takmičarski duh, gde je želja za pobedom vodilja po cenu svega.

Zato na umu imajte kreativne ideje za dečje poklone prema uzrastu. Na primer, budite originalni i umesto poklona u papiru poklonite detetu neku aktivnost.

Škola jahanja je odlična za decu, jer su u vezi sa životinjama, a poznato je da konji blagonaklono deluju na psihu i mentalni razvoj ljudi. Možete im pokloniti i karte za klizanje, jednodnevnu posetu igraonici, ulaznice za bazen ili zabavni park.

Poklon koji će slavljenik i njegovi drugari koristiti baš na rođendanu je pravi pogodak. Neka to budu baloni napunjeni helijumom. Za dete koje slavi rođendan, poklon ubacite u balon. To je moguće u specijalizovanim prodavnicama balona.

Pinjata je veoma omiljen poklon, naročito kada se razbije i iz nje ispadne gomila slatkiša. Zanimljiv dar koji će slavljenik, a i sva ostala deca, prosto obožavati.

Kreativne ideje za uzrast dece od 8 do 12 godina

Ovo je period u životu dece kada započinje faza velikih socijalnih i emotivnih promena. Tada počinju polako da budu “veliki” i da sazrevaju. U skladu sa tim, pokloni koji se poklanjaju deci se dosta razlikuju u odnosu na one koje ste poklanjali kada su bili jako mali.

Sada su favoriti praktični pokloni. Dečaci favorizuju edukativne igrice za kompjuter, dok devojčicama možete pokloniti spomenar i neku zanimljivu olovku ili novčanik. Sa školom se razvijaju i sklonosti ka sportu i društvenim igrama. Neki sportski rekvizit, ranac i albumi sa sličicama su takođe poklon koji će obradovati ovaj uzrast.

Kako odrastaju deca sve više cene neki edukativan poklon. Kurs stranog jezika, časove gitare ili plesa. Ovo je uzrast kada vole da dobiju i neki lep, moderan komad garderobe.

Biti univerzalan i smisliti zanimljiv poklon za decu je pravi izazov. Mi smo izneli samo neke krativne ideje za dečje rođendane prema uzrastu. Sve ostalo je na vama.

Birajte poklon od srca i sigurni smo da će deca to prepoznati i ceniti.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA