Koncerti klasične muzike za bebe i decu do tri godine u prisustvu roditelja

Čak i pre nego progovore ili prohodaju, uticaj muzike na decu doprinosi da ona postanu veselija, okretnija, pa i da ranije progovore!

Da ne pričamo napamet, pokazuju rezultati istraživanja (prvog takve vrste) McMaster Univerziteta koji nam objašnjavaju da bebe izložene muzici od najranijih dana imaju bolje razvijene komunikacione veštine, društvenija su i manje uznemirena nego bebe kojima roditelji nisu puštali muziku i igrali se sa njima uz nju.

U vremenu kada postoji toliko modernih i novih načina za povezivanje sa našom decom, igranje i druženje uz muziku je mnogo više od puke zabave – predstavlja prozor u jedan sasvim novi, kvalitetniji i višestruko koristan svet koji bebama i maloj deci postavlja osnovu za.kasnije kvalitetno odrastanje i obrazovanje.

U svetu su već ustaljeni programi i centri koji mališanima omogućavaju ovaj vid zabave i edukacije. Koncerti su namenjenih bebama i deci do 3 godine u prisustvu roditelja, a sa ciljem razvijanja kognitivinih sposobnosti (pamćenje, mišljenje, učenje), kao i proširivanja polja delovanja u umetnosti za najmlađe. Repertoar obuhvata pažljivo odabrana dela klasične muzike i dečije pesmice u izvođenju različitih instrumenata.
Izvođač je Neda Aleksić, dipl.spec. muzički umetnik i pijanista koja, realizacijom svoje ideje, želi da doprinese svestranom razvoju ličnosti i sposobnosti deteta, ali i da, u širem smislu i na duže staze, pomogne u formiranju umetničke publike i podizanja nivoa svesti o značaju kulture i umetnosti u svakodnevnom životu kao i podizanja kvaliteta istog.

koncerti za bebe

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA