Koliko često treba kupati decu? 

Priznajmo, deca su genijalci! Neodoljivi! Pomislite „pa dobro, sve se pere“… I šorc pun zemlje, i ona jagodica na haljinici. Ma, neka uživaju u detinjstvu, „opraćemo i decu“. Neretko se u parkovima povede pitanje o kupanju dece. Neki roditelji otkrivaju da deca obožavaju vodu, a neki pa opet manje. Pojedine majke će čak reći da…

Priznajmo, deca su genijalci! Neodoljivi! Pomislite „pa dobro, sve se pere“… I šorc pun zemlje, i ona jagodica na haljinici. Ma, neka uživaju u detinjstvu, „opraćemo i decu“.

Neretko se u parkovima povede pitanje o kupanju dece. Neki roditelji otkrivaju da deca obožavaju vodu, a neki pa opet manje. Pojedine majke će čak reći da njihovi trogodišnjaci ne mogu utonuti u san sve dok se ne izbrčkaju u toploj kupki.

Koliko često treba kupati decu? Saveti zavise od uzrasta deteta.

Bebe imaju dosta osetljivu kožu. Višednevno menjanje pelena iziskuje i pranje, ali 2-3 puta nedeljno je dovoljno da dete provede veče u kadici, opuštajući se.

Deca od treće do desete godine su podložnija znojenju, ali i svakodnevnom prljanju. Pogled na trogodišnjaka dok zabacuje lopaticu punu peska po kosi, naježiće svakog roditelja. Ali, srećom znate da će tih pola sata glume građevinskog inženjera detetu značiti sve, a vašoj mezimici biti pravo zadovoljstvo kad je fotografišete sa tortom od blata. Ostajete smireni, ne brinete jer  dolazak kući znači i kupanje!

Čak i za one mališane koji ne vole preterano vodu, kupanje može da bude pravi užitak, a za roditelja barem 15 minuta mira dok se dete razdragano brčka u kadi. Dobro, nemojte sada da razmišljate o peni koja prska po kupatilu, jer kupanje je važno ne samo za higijenu, već i za motorički razvoj deteta kao i emocionalni.

 

Koji je pravi izbor kupki za decu?  

Odabir pravih penušavih kupki je šlag na torti na kraju dana. Zabava se ne završava još uvek, jer će dete uživati u balončićima od pene dok ih razdragano juri po površini vode.  Na taj način dodatno se pospešuje razvoj čula i motoričkih veština.

Međutim, jako je bitno obratiti pažnju da kozmetika koju koristite bude dermatološki testirana i bezbedna čak i za osetljivu kožu.

Takva je tetesept dečija linija koju će zasigurno svaki mališan da zavoli. Tetesept dečiji proizvodi za kupanje i tuširanje otvaraju čarobna vrata najzabavnijeg kupanja do sada.

Ali, postoji i jedna teška odluka za svakog roditelja, a to je „koji tetesept proizvod odabrati“ kada je lepeza široka.

Da li želiš zabavan vulkan u kupatilu ili maskenbal i prerušavanje u male razbojnike, plovidbu u pravu gusarsku avanturu ili kupanje uz iznenađenje – poklon igračka u kugli za kupanje?

A, ne, ne, nismo zaboravili ni na roditelje. To je tek zaslužen mini spa tretman uz visoku koncentraciju etarskih ulja u tetesept kupkama. Blagotvorno dejstvo ovih jedinstvenih koncentrovanih kupki doprineće u velikoj meri zdravlju i poboljšanju opšteg stanja organizma.

Odvojite vreme za sebe, stimulišite sva čula, doživite različite boje, jer, znate ono, roditelj mora iskoristiti svaki slobodan tren i biti spreman za nove avanture.

Kako je jun mesec zaštite čovekove okoline , do 30.6. 2022. godine očekuje vas posebna ponuda –20% webshopu biramzdravlje.rs na sva tetesept pakovanja napravljena od recikliranog materijala.

OTKRIJTE PONUDU

Tetesept proizvodi su dostupni u apotekama, drogerijama, kao i na webshopu biramzdravlje.rs

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA