Jedna mama fotografijom poručila svim devojčicama: “Jer ti to sve možeš”

Granice ne postoje, a da svim  devojčicama to bude jasno dala je  do znanja fotograf Heather Mitchell iz Alabame čija osmogodišnja kći Paislee trenira softball.

Foto: Facebook

“Jedna od mama rekla mi je da moja ćerka nije sportiskinja, da je previše ženstvena. Nisam mogla spavati zbog toga. Razmišljala sam zbog čega bi morala birati”, izjavila je Mitchell koja je majka i 15-godišnje Ivy.

Mitchell se i sama u srednjoj školi bavila sportom, a istovremeno nosila šminku, i smatra da devojčice ne bi trebale birati između te dve stvari. To ju je inspirisalo za seriju fotografija kojima je prikazala djevojčice kao princeze i sportiskinje.

Osim kćeri Paislee, pozirale su joj i druge devojčice odevene u haljine kakvih se ne bi postidele princeze i s tijarama na glavi i sportskom opremom u rukama. Fotografije je objavila na Facebooku i u vrlo kratkom roku oduševile su mnoge roditelje.

“Jer ti to sve možeš”, jednostavno je napisala na Facebooku.

Fotografije i poruka koju je poslala oduševile su stotine ljudi koji smatraju da je u pravu: devojčice mogu biti što god požele.

“Nadam se da će svaka devojčica videti ove fotografije i shvatiti da ne postoji kutija u koju se mora uklopiti. O čemu god sanja, može to i postići”, poručila je Mitchell.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA