Izmene mera u vreme Policijskog časa: Samo za vlasnike pasa !

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odlučilo je da vlasnicima pasa dozvoli da izađu i prošetaju svoje ljubimce za vreme važenja zabrane kretanja, ali OGRANIČENO. Saznajte koje su izmene!

Ministar unutrašnjih poslova donelo je izmenu izmenu ograničenja kretanja tokom policijskog časa, kako bi građani mogli da prošetaju svoje kućne ljubimce jednom tokom večeri.

Vlasnicima kućnih ljubimaca se, dakle, odobrava izlazak iz kuće u trajanju od 20 minuta u periodu od 20 do 21 časa, a moći će da idu najviše 200 metara od adrese stanovanja.

Takođe, neće biti dozvoljeno da se vlasnici ljubicama okupljaju u grupama, već će morati da poštuju do sada donete mere Vlade Srbije.

Ono što je VEOMA VAŽNO jeste – BUDITE ODGOVORNI, POŠTUJTE DOSADAŠNJE MERE, POŠTUJTE I NOVE MERE, nemojte da zloupotrebljavate ovu dozvolu!

Policija je u vrlo nezgodnoj situaciji, jer je primila veliki broj poziva, molbi i pitanja vlasnika pasa. I redakciji MONDA javio se veliki broj čitalaca, nakon što je juče objavljeno da je produženo vreme policijskog časa, odnosno zabrane kretanja. Sa druge strane, oni građani koji nemaju pse mogli bi da se pobune i da kažu: “A mi?”.

Ipak, treba da pobedi razum. I životinje imaju dušu, što bi rekli, i njima treba prostor, vazduh, moraju da urade “neke stvari” u prirodi, odnosno napolju i njima je ugroženo zdravlje, jer im je kretanje ograničeno.

Dakle, važno je da svi ostanemo mirni, pribrani i SOLIDARNI. Mislimo i na životinje!

Mondo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA