Iz Dobanovaca za svet: Nova fabrika hrane za bebe

Potpuno nova fabrika dečije hrane Baby food factory, svečano je danas otvorena u Dobanovcima. Za promenu investitor je domaći.

Reč je o grinfild investiciji vrednoj 34 miliona evra, a u prvoj fazi rada u fabrici je već zaposleno više od 100 stručnjaka različitih profila. Plan je da do kraja 2020. bude više od 300 radnika.

Kako je rekao izvršni direktor kompanije, Željko Ciganović, reč je o jednoj od najvećih investicija ove godine u Srbiji, i to domaćih investitora.

“Da ostanemo ovde i još ljudi zaposlimo”

Jedan od vlasnika kompanije, Milica Sočanac, rekla je da je cilj mlađe generacije tri porodice koje su pokrenule otvaranje fabrike da nastave viziju svojih roditelja. “Želimo da proizvodimo, širimo poslovanje i zaposlimo još veći broj ljudi”, rekla je Sočanac, ističući da su se predstavnici mlađe generacije tri porodice obrazovali i usavršavali u inostranstvu, ali da su ipak želeli da njihova budućnost bude u Srbiji.

Ciganović je rekao da je fabrika opremljena najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju dečije hrane, u šest različitih kategorija.

On je naveo da će proizvodi u prvoj fazi biti plasirani na tržište jugoistočne Evrope i na tržište Zajednice nezavisnih država, a u narednoj fazi planirano je da se proizvodi plasiraju u sve zemlje jugoistočne Evrope, uključujući Rumuniju, Bugarsku, Hrvatsku i Sloveniju.

Proizvodi ove kompanije na tržištu Srbije će se naći već od 1. novembra, i to, kako je rekao Ciganović, u manjim i veći radnjama, kao i u apotekama.

Dnevni kapacitet je 50 tona hrane brenda “nutrino”.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da ova investicija predstavlja dokaz da Srbija ima poslovne ljude koji umeju da prepoznaju potrebe tržišta i mogu da vode ozbiljne i odgovorne projekte, čime doprinose rastu i razvoju srpske privrede.

Kako je rekao, to je veoma značajno i za otvaranje novih radnih mesta, ali to je šansa i za dobavljače.

Čadež je ocenio da je ovo primer dobrog strateškog partnerstva.

Baby food factory ponudiće kompletan asortiman dečije hrane koju čine suve žitne kaše, “redy to drink” žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj, ali i u novoj mekanoj “pauč” ambalaži.

Proizvodni pogon se prostiru na 33.500 metara kvadratnih, od čega je 13.600 metara kvadratnih pod krovom, što je veličina od oko dva i po fudbalska stadiona.

Mondo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA