Igračke-slikovnice: Idealne za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih

Koncipirane na taj način – kao kombinacija knjige i igračke – slikovnice iz ove edicije idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca.

Tigi, vreme je za spavanje

Napisali Simeon Marinković i Slavica Marković
Ilustrovala Evelina Daneva Rajninger

Nakon knjiga „Boje oko nas“, „Gde stanuju životinje“ i „Brojevi u cirkusu“ u popularnoj ediciji „Otvori prozorčić!“ objavljena je slikovnica „Tigi, vreme je za spavanje“ u kojoj će se najmlađi čitaoci upoznati s novim junakom Tigrićem Tigijem. Vreme je za spavanje, a Tigi ne želi da zaspi dok ne pronađe omiljenu igračku – medvedića.

Preklapalica „Tigi, vreme je za spavanje“, kao i ostale knjige iz edicije „Otvori prozorčić!“ u izdanju „Kreativnog centra“, upoznaje mališane s prvim rečima, podstiče maštu, razvija istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i pojmova u međusobnu vezu. Otvaranjem prozorčića iza kojih se kriju odgovori najmlađi čitaoci će, uz Tigijevu pomoć, na zabavan i podsticajan način steći dobre navike, naučiće da imenuju životinje i saznaće mnoge zanimljivosti. Jednostavan tekst i tople ilustracije prilagođene su deci u uzrastu do tri godine, a prozorčići koji se otvaraju pretvaraju kartonsku slikovnicu u zanimljivu igračku. Pitanja upućuju decu na posmatranje, zapažanje, razmišljanje i zaključivanje, što pomaže razvoju mašte i inteligencije. Koncipirane na taj način – kao kombinacija knjige i igračke – slikovnice iz ove edicije idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca.

Vrednost vrhunski odštampane kartonske slikovnica s prozorčićima „Tigi, vreme je za spavanje“, pored njene privlačnosti i edukativnosti, jeste i u tome što je delo domaćih autora – Simeona Marinkovića i Slavice Marković, pisaca popularnih dečjih knjiga, i Eveline Daneve Rajninger, veoma talentovane ilustratorke.

U pripremi je knjiga „Tigi, hajdemo u šetnju“, druga slikovnica o ovom simpatičnom junaku, koja će biti objavljena do kraja marta.

Originalne slikovnice iz edicije „Otvori prozorčić!“ dopašće se najmlađim čitaocima, ali i njihovim roditeljima, jer, uz učenje, pružaju baš dobru zabavu.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA