Jedna u milijardu: Porodica u kojoj se rađaju samo blizanci

Upoznajte jednu porodicu iz Britanije koja je decenijama jedinstvena po tome što se u njoj rađaju samo blizanci. Njeni najnoviji članovi bliznakinje Džesika i Klara Gvin predstavljaju četvrtu generaciju blizanaca u ovoj porodici.

Tridestšestogodišnja Mel, koja ima sestru bliznakinju Šeril, bila je oduševljena kada su joj u 12. nedelji trudnoće saopštili da nosi blizance.

“Bila sam šokirana, ali neću lagati da sam uvek mislila da će neka od nas dve roditi blizance”

Devojčice koje su prevremeno rođene sada su zdrave i imaju sedam meseci.

Tradicija rađanja blizanaca počela je od prebake Džojs koja je imala sestru bliznakinju Margaret. Džojs je potom rodila muške blizance, od kojih je jedan Kevin. Kevin se potom oženio i dobio dve ćerke bliznakinje Mel i Šeril, a sada je i Mel dobila Džesiku i Klaru.

S dolaskom na svet četvrte generacije blizanaca u ovoj porodici mama Mel kaže da će malo promeniti tradiciju. Naime, ona i suprug su se dogovorili da neće devojčice oblačiti u istu odeću.

“To su radili meni i sestri! Nismo podnosile što smo uvek isto obučene. Želim da njih dve kreiraju odvojene ličnosti”

Ipak, Mel tvrdi da će sestre uvek biti telepatski povezane baš kao što su ona i njena sestra. Kako kaže, često predoseti kada se njena sestra Šeril povredi ili pomisli na nju baš u trenutku kada je zove na telefon.

Stručnjaci u Velikoj Britaniji navode da je šansa da dobijete dvojajčane blizance 1:112, a da imate četiri generacije blizanaca u istoj porodici jedan prema milijardu.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA