10 razloga zašto je dobro imati stariju sestru

Odnos dve sestre je uvek poseban. Iako se čini da je teže biti mlađi, imati stariju sestru ipak ima određene prednosti.

Foto: Pixabay

Svako ima svoje mišljenje o tome da li je bolje biti mlađa ili starija sestra, ali jedno je sigurno. Super je imati stariju sestru, a u nastavku pronađite deset dokaza za tu tvrdnju.

1. Uvek je korak ispred.

Utabala je put, pre vas prošla kroz sve zamke odrastanja i odnosa s roditeljima. Zna šta ih ljuti, a šta ostavlja ravnodušnima. Prava je majstorica u izvlačenju iz nevolja.

2. Njen ormar je bolji od vašeg.

Kada ste bili mali, verovatno vas je ljutilo to što stalno morate da nosite staru odeću svoje sestre. Tek u tinejdžerskim danima shvatimo kako je njen ormar zapravo sjajan i da se u njemu skrivaju odevni komadi koje bismo želeli da nosimo. Dugo moramo da je nagovaramo da nam pozajmi omiljene majice ili suknje, ali na kraju ipak pristaje na to jer – mlađu sestru ne može da odbije.

3. Iskrena je.

Kada niko drugi neće da vam kaže istinu, starija sestra je uvek tu da vam sve iskreno kaže u lice jer ona jednostavno ne zna drugačije.

4. Možete učiti na njenim greškama.

Sve klasične greške koje pravimo tokom odrastanja odradila je pre vas, a vama je preostalo samo da učite na njenim iskustvima.

5. Ona je vaš “pasoš” za izlazak u svet.

Skeptični roditelji dopuštaju večernje izlaske i odlazak na prve koncerte samo ako je starija sestra uz mlađu.

6. Zna kako da vas dovede u red.

Svi ponekad bezrazložno dramatizujemo. I dok će naše prijateljice uglavnom pretrpeti našu žutu minutu bez prigovora, starija sestra to neće “trpeti”. Ona će nas dovesti u red s par edukativnih rečenica u “sestrinskom” stilu.

7. Nikada ne osuđuje.

Naravno da se ne slaže uvek sa vama, ali poštuje vaš izbor i vaše odluke, te vas nikada ne osuđuje.

8. Uvek je na vašoj strani.

Bez obzira na sestrinske razmirice i svađe, u trenucima kada vam je potrebna njena potpora, ona bezrezervno staje na vašu stranu, onako kako to samo sestre znaju.

9. Jedina vas može oraspoložiti u sekundi.

Uz vas je od prvog dana, gledala vas je kako rastete i dobro zna što vas rastužuje, a šta vam odmah može vratiti osmeh na lice. Ponekad vam se čini da ima telepatske sposobnosti jer u pravom trenutku zna da kaže pravu stvar i da vas oraspoloži u sekundi.

10. Bez nje ne možete izdržati porodična okupljanja.

Zajedno se dosađujete, udarate jedna drugu nogom ispod stola kada član porodice po stoti put priča istu (ne)zabavnu anegdotu, uskačete u pomoć kada je potrebno dati odgovor na klasična pitanja o udaji i deci.

Izvor: Zadovoljna.hr

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA