Moj pedijatar

Ponasanje bebe

Vaše pitanje:

Imam bebu od 10. meseci koja je od rodjenja bila dosta placljiva, mislila sam da su to samo faze koje ce brzo proci, ali beba sto je starija stanje je sve gore, od pre 2 meseca pocela je da se baca ako joj i lepim tonom kazem da nesto ne sme da uzme, po ceo dan ali bukvalno ceo dan ne dozvoljava ni suprugu ni meni da se odvojimo od nje, iako je sa nama u istoj prostoriji u stanju je da place ako to uopste moze da se nazove placom jer to je histericni plac, urlanje, dranje i tako po ceo dan ako se slucajno odaljimo mm od nje. . . ne znam sta da mislim i da li beba ima neki problem, nocu se takodje budi sa istom takvom histerijom da izgubi glas i poplave joj usta. . . . cesto se desava da danju spava samo sat vremena a spava joj se jos i kad probam da je uspavam ona pocne da se opire iz ruku da place, nervira se itd. Velike promene raspolozenja ima, bukvalno iz veselog gugutanja u plac. . . takodje se cesto desava da odbija kasice i tad me udara po ruci i takodje histerise. Nadam se da cete mi pomoci u vezi ovog problema, jer ponasanje bebe je postalo ozbiljna situacija! hvala unapred! zabrinuta mama! !

Odgovor:

Samo jedan savet može da se da: bebin razvoj treba da preti Vaš pedijatar, a na osnovu pregleda (sistematskih - redovnih) će pedijatar proceniti ima li potrebe da se eventualno konsultuje neurolog ili (kasnije) psiholog i logoped.

Jasno je da problem postoji, ali se bez uvida u stanje deteta i razvojne karakteristike bebe (a to je suština praćenja) naprosto ne može izvršiti prava procena.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram