Salmonela D i terapija

Vaše pitanje:

Poštovani, potrebno mi je drugo mišljenje kako bih razmotrila odlazak specijalisti. Naime, dete devet dana ima stolice koje su ili ređe sa sluzi, ili gušće, ali nesvarene sa tragovima sluzi, u početku su bile izuzetno retke i česte, uveli smo probiotik prolife i sada nisu toliko česte, povratile su i boju. Dobili smo rezultate da se radi o bakterijskoj infekciji Salmonelom. Doktorka je preporučila dijetalnu ishranu bez mesa, bez kiselog voća i bactrim sirup dva puta dnevno uz nastavak ovog probiotika. Dete nema i nije imalo povišenu temperaturu. Koliko vidim, nije preporuka da se maloj deci (ona ima 22 meseca) uvode antibiotici jer otežavaju borbu sa bakterijom na duže staze. Molim Vas za Vaše stručno mišljenje. Hvala unapred.

Odgovor:

Žao mi je što je doktorka savetovala antibiotik, posebno ako je dete dobrog opšteg stanja i nije imalo povišenu temperaturu.

Radjena su brojna istraživanja koja su dokazala da deca koja ne piju antibiotik već im se samo sprovodi dijeta i daje probiotik se pre reše Salmonele.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram