Vrtic

Vaše pitanje:

Postovani, molim Vas za savet. . nasa devojcica od 3 godine je krenula u vrtic i od tada se tri puta razbolela. Pili smo Claricell 4 meseca konstantno, raznovrsno i zdravo se hrani ali ne vredi. . sve vakcine je primila, prevenar i variliks dodatno. . ona je vrlo napredno i pametno dete. Hteli smo da ide u vrtic kako bi stekla iskustva sa vrsnjacima i prosla proces socijalizacije. Medjutim, da li je to vredno toga da bude bolesna svake druge nedelje, da se muci i truje lekovima. . ne znam kada je vrtic postao takvo bojno polje i zasto se neko malo vise time ne bavi, zasto roditelji salju bolesnu decu i kako to mi ranije nismo morali da budemo 100 puta bolesni da bi stekli imunitet. Sta bi se desilo kada bi krenula u predskolsko sa 6 godina! Da li bi tada morala da prelezi sve sto nije! Sta nam savetujete!

Odgovor:

Potpuno ste u pravu - ključni problem je što se bolesna.deca.dovode u vrtic, a tu se nažalost malo šta "sistemski" može uraditi.

Nastavite Caliricell junior, neka ide u vrtic, a razlog za privremeno povlačenje iz kolektiva bi bile ponavljane KOMPLIKOVANE infekcije (bronhitisi, bakterijske upale srednjeg uha...)

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram