Decak 14 meseci je imao dva dana temperaturu oko 39, 5 paracetamol spustana do 38. Danas je 37, 2. Danas su stigli rezultati urinokulture nema izolovanih bakterija, ali u drugom brisu cija je slika u dodatku ima veliki broj. Krvna slika: leukociti 7, 3 limfociti 29, 2 (ref. vr. 40-50) granulociti 65, 5(40-50) MCV 67, 2 (76-92) MCH 21 (24-30) MCHC 316 (320-360) eritrociti 5, 31. Urin dobar. Molim vas za savet, da li je rec o infekciji! Da li ici ponovo u DZ!

mali logo moj pedijatar

Sve ukazuje na virusnu infekciju...kad je NORMALAN broj leukocita u urinu, NEMA urinarne infekcije, bakterije su stigle spolja (kontaminacija uzorka)n pa samo intezivirajte higijenu genitalija (uz ispiranje 3% bornom kiselinom)

S poštovanjem,

Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović