Postovani, Ponovicu pitanje posto tekst pitanja iz nepoznatog razloga nije do kraja vidljiv. Po Vasem savetu uradila sam analizu krvne slike kod bebe stare 6 meseci. Da podsetim, postavila sam Vam pitanje u vezi nepredovanja bebe. Devojcica je rodjena sa 3780 gr i 55cm duzine. Iz bolnice je izasla sa 3490gr. Kako je na kontroli sa 5 meseci imala 6500kg i 69cm, Vas savet je bio da se uradi analiza krvne slike, te ako je sve ok da nema razloga za brigu. Sada sa 6 meseci i nedelju dana ima 6850gr i 70cm. Da napomenem da je tek pre petnaestak dana pocela sa nemlecnom ishranom. Do tad je bila iskljucivo dojena beba. Meso jos nismo uveli. Rezultati su sledeci: Leukociti 7, 9 (6, 0-17, 5) Eritrociti 3, 84 (3, 20-5, 20) Hemoglobin 103 (105-135) Hematokrit 0, 298 (0, 320-0, 440) MCV 78 (73-109) MCH 27 (21-33) MCHC 346 (260-340) RDW 12, 7 (11, 5-15, 0) Trombociti 401 (140-440) MPV 8, 8 (6, 5-11, 0) Limfociti 62, 9 %(50-60)  4, 99 10*9/l (4, 0-9, 0) Monociti 7, 4 %(

mali logo moj pedijatar

Sasvim dobra krvna slika za 6-mesečnu bebu - NEMA razloga za brigu!

Beba za sada lepo napreduje, samo polako i strpljivo širite spektar nemlečnih namirnica, a kako se bude povecavao unos mesa (koje je bogato prirodnim gvožđem) i hemoglobin će se polako povećavati.

S poštovanjem,

Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović