Moj pedijatar

Tri pitanja

Vaše pitanje:

Poštovani, Imam tri pitanja za koja molim Vaš odgovor. Imam kćerkicu koja je 8. maja napunila dve godine. Od juna meseca pelene koristi samo nocu i u toku dana kada spava jer kaze kada joj se piški ili kaki. Mada, još uvek ne ume da pravi razliku :). Prvo pitanje je: zasto joj se i posle kupanja oseca malo neprijatan miris ribice ! Drugo pitanje: desava se da dugo sedi na noši i da kaže da je boli nogica. Do juče sam mislila da joj utrni nožica i da je to normalno ali mi njen tata kaže da se to maloj deci ne sme dešavati. Sada sam još više zabrinuta jer sam ja posle carskog dobila duboko vensku trombozu leve noge i male karlice i pišto mi je radjena dnk analiza utvrdjeno je da sam sklona tome ali, do carskog nidam imala nikakvih intervencija sem vadjenja zuba. Inace ja imam 45 godina. I trece pitanje: pre nekoliko dana, pet zapravo, nakon sto se rasplakala povratila je šlajm iako niti kašlje niti ima kijavicu. A danas sam joj u kaki videla šlajm. Ima li razloga za zabrinutost i posetu pedijatru shodno svim mojim pitanjima! I je li alarmantno pošto se trenutno nalazimo van zemlje. Unapred se zahvaljujem na Vašim odgovorima. S poštovanjem, pozdrav

Odgovor:

NIŠTA od ovoga NE treba da Vas brine i NIJE razlog za vanrednu posetu doktoru!

Temeljmo.pranje uz ispiranje 3% bornom kiselinom (ako je nemate kod sebe, može kad se vratite) je svo što treba.da se radi.
Dugo sedenje na noši može izazvati prolazni bol u nozi, a to NIJE za brigu, baš kao ni povremeno.prisistvo šlajma u stolici.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram