Moj pedijatar

Cudno ponasanje

Vaše pitanje:

Postovanje ! Imam jedno pitanje koje me muci. Nadam se da ce te mi pomoci i olaksati. Imam bebu 14 i pol mjeseci, i u posljednjih 10-ak dana je poceo nekako da se zamislja (uozbilji se i gleda u jednu tacku-nekoliko sekundi), prohodao nam jos nije ali fino drzi ravnotezu kada nas drzi za ruku. ostale stvari napreduju normalno, visna , tezina, zna da kaze mama i tata i jos mu izleti poneka rijec, prepoznaje odredjene zivotinje, razumije dosta stvari koje mu se kazu, tako sto pomjera glavu gore-dole ili lijevo -desno ako me se ne svidja. Najvise me brine ovo zurenje u jednu tacku i ne znam ima li razloga za brigu, jer sam na internetu procitao masu stvari od kojih mi se okrene u stomaku. . . Ocekujem vas odgovr, i unaprijed Hvala. Lijep pozdrav !

Odgovor:

Najbolji način da se ovo proceni je da lepo snimite dete dok ovo radi!

Nije to lako, ali ni preterano teško - skoro svaki mobilni telefon može poslužiti. Ondo to možete pokazati Vašem pedijatru i eto rešenja.

Druga mogućnost je da probate da dozovete dete dok ovo radi. Ako dete odreaguje na poziv i prekine ovo "zagledavanje" ne bi trebalo da je bilo šta opasno.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram