You Tube otvorio novu stranicu za školarce

YouTube je otvorio novi servis pod nazivom “YouTube for schools” ili “YouTube za škole” koji će imati video sadržaje isključivo namenjene edukaciji.

Video sadržaji na ovoj društvenoj mreži mogu biti vrlo dobar i praktičan alat za učenje, ali je on isto tako krcat sadržajima koji nisu primereni dečijem uzrastu. Upravo to je bio motiv da se edukativni sadržaji odvoje na posebnu stranicu.

YouTube for school nalazi se na  ovoj adresi, a funkcioniše na način da blokira sve druge sadržaje osim edukativnih. Na ovaj način učitelji i profesori mogu ugraditi YouTube video sadržaje u nastavu, bez straha da će klinci odlutati na video spotove i druge zabavne klipove. 

Do sada su se učitelji mogli služiti servisom YouTube education. Oko 450.000 edukativnih videa koji se nalaze na toj stranici sada će biti premešteni na YouTube for schools, ali na način da neće imati nikakvih vezanih videa niti mogućnost komentarisanja. Drugim rečima, deca neće ulaziti u interakciju preko komentara i drugih interaktivnih sadržaja kako im ne bi odvlačili pažnju od učenja.

Škole u razvijenim zemljama naveliko prelaze na nove metode učenja u koje su integrirane savremene tehnologije. Tako već u mnogim učionicama širom SAD-a ili Indije, možete naći iPad tablete, laptope bežično povezane na Internet i slične tehničke novitete. Ipak, većina škola isto tako blokira pristup stranicama koje su neprimerene za decu. YouTube je bila jedna od takvih stranica, ali nakon što YouTube for school profunkcioniše, ovaj će servis opet biti dobrodošao u učionicama, nadaju se u Googleu.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA