Skupljen potreban novac za lečenje male Sofije: Roditelji uputili dirljivu poruku svima koji su pomogli

Novčana sredstva u iznosu od 2,4 miliona dolara, za pomoć devojčici iz Beograda Sofiji Markuljević, su prikupljena. U akciji “Za Sofijin prvi korak”, sa ciljem da se Sofija izleči od retke bolesti – spinalne mišićne atrofije tip 1, učestvovao je i prvi teniser sveta Novak Đoković. Kako je objavljeno, Đoković je zajedno sa Miodragom Kostićem uspeo da obezbedi privatan avion za transfer u SAD.

– Dragi ljudi, zelimo da vas obavestimo da su prikupljena novčana sredstva za lečenje naše Sofije i da smo USPELI! Osećanja su pomešana, još nismo svesni da smo na cilju. HVALA BOGU I HVALA SVIM DOBRIM LJUDIMA KOJI SU PODRŽALI NAŠU BORBU I DALI SOFIJI ŠANSU DA SE BORI! – saopštili su roditelji Sofije Markuljević, devojčice za koju je Srbija uspela da sakupi više od 2,1 milion dolara.

Sofija boluje od spinalne mišićne atrofije – retke teške i u velikom broju slučajeva smrtonosne bolesti, zbog koje ne može čak ni da samostalno drži glavicu, ni da se kreće. Nada je lek Zolgensma, najskuplji lek na svetu, a terapiju bi trebalo da primi do drugog rođendana.

– Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, share, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lečenje. Sofija je ujedinila Srbiju i ova naša borba je dokaz da dobri ljudi još postoje! Ogromnu zahvalnost dugujemo našem timu koji je prethodna 4 meseca vredno radio, danonoćno smišljao nove ideje, koji nam je davao snagu da idemo dalje i kad je bilo teško… – dirljiva je poruka Marije i Stefana Markuljevića.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA