Radio stanica koja uspavljuje bebe

“Slipihed” je prva radio stanica na svetu koja pomaže roditeljima da umire i uspavaju svoje mališane.

beba spava

Engleski radio “Slipihed” u okviru svog 24-časovnog programa emituje zvuke električne grejalice, usisivača, fena, mašine za suđe i drugih elektro uređaja iz domaćinstva koji dokazano umiruju bebe i pomažu im da utonu u san.

Ideju za pokretanje ove stanice dobila je voditeljka Sem Oklej, majka 13-godišnjeg Džordža, koja se u prošlosti svakodnevno mučila sa uspavljivanjem svog sina. Kako je otkrila da njenog dečaka najbrže uspavaju zvuci uređaja iz domaćinstva, rešila je da to podeli sa ostalim roditeljima. Zajedno sa suprugom Semom, snimila je sve ove zvukove i snimke prodavala preko interneta. Sada se nada da će njena radio stanica “stvoriti oazu mira u domovima i drugih roditelja”.

Ipak, stalni šum može umiriti bebe nudeći im ugođaj poznatog okruženja i maskirajući druge zvukove koji bi ih eventualno mogli uznemiriti, ali to ne bi trebalo da bude svakodnevni način uspavljivanja, upozorava profesorka Keti Hil, koja se bavi problemima dečijeg sna u Dečijoj bolnici u Soutemptonu.

“Zdravim bebama to ne treba. U svojoj klinici nikada ne bih primjenjivala to rešenje bez razumevanja problema, odnosno razloga zbog kojeg beba ne može da spava jer bi to moglo biti zbog apneje i bezbroj drugih razloga”, ističe pomenuta profesorka.

Ipak, “Slipihed” radio iz Hempšira će narednih nekoliko nedelja emitovati svoj program u okviru probnog perioda na području Portsmota.

Izvor: Klix.ba

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA

moj pedijatar instagram