Parovi koji su ušli u proces vantelesne oplodnje u strahu

Od uvođenja vanrednog stanja sve procedure vantelesne oplodnje o trošku RFZO odložene su do daljeg.

Foto: Pixabay

Sandra Jovanović iz udruženja “Šansa za roditeljstvo” kaže da parovi koji zbog trenutne situacije tapkaju u mestu, nastavak započetih procedura mogu da očekuju kad se pandemija bude stišala i vanredno stanje zaustavilo.

“Trenutno sva evropska udruženja kažu da se vantelesna oplodnja ne radi. Parovima preporučujemo da budu mirni i da pokušaju da lokalizuju stres. Svi koji imaju neko pitanje i neku nedoumicu vezanu za VTO svakako mogu da pozovu na 0800 333030 i da dobiju odgovor vezano za konkretan slučaj”, rekla je Jovanovićeva za 150 minuta.

Kako je objasnila, razumljivo je da parovi upadaju u psihološki problem kada će sve da se nastavi, da li će im isteći analize, kako da nastave dalje…

“Naročito je teško ženama koje pune 42 godine i onima koje su u ovom periodu napunile toliko i misle da su izgubile pravo, ali to će im biti nadoknađeno kad se završi vanredno stanje. Dodaće se ovi meseci koje gube u ovom trenutku i to treba da ih smiri. Oni koji čekaju na donacije u inostranstvu moraju da sačekaju da se granice otvore da bi mogli da izađu. Svi drugi parovi koji psunjavaju uslove za VTO će svoju priliku dobiti kasnije”, otkriva Jovanović.

b92

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA