Od ponedeljka moguće otvaranje tržnih centara, od 19. aprila povratak dece u škole

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović saopštio je danas da je situacija oko kovida još uvek vanredna, ali da postoje poboljšanja, koja bi mogla da omoguće od ponedeljka ponovno otvaranje tržnih centara, a od 19. aprila povratak đaka u škole

Foto: Pixabay

BEOGRAD, 9. aprila (Tanjug) – Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović saopštio je danas da je situacija oko kovida još uvek vanredna, ali da postoje poboljšanja, koja bi mogla da omoguće od ponedeljka ponovno otvaranje tržnih centara, a od 19. aprila povratak đaka u škole, a dodao je da, ako se nastavi aktuelni trend vakcinacije za mesec i po može biti uspostavljen kolektivni imunitet.

Tiodorović je, posle današnje sednice Kriznog štaba, kazao da se uočava blaga tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljenja, da se uočava da se odnos između prijema i otpusta u Kovid bolnicama kreće polako u korist otpusta, te da se smanjuje broj prvih pregleda u kovid ambulantama.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da svaki član Štaba mora da se ponaša shodno odlukama koje se zajednički donose i da bude primer građanima.

Tiodorović je, na pitanje da prokomentariše organizovanje proslava u zatvorenom, uz učešće državnih funkcionera, konkretno, proslavu posle pobede “Crvene zvezde” u derbiju, rekao da svaki član Kriznog štaba mora da se ponaša shodno odlukama koje donose svi zajedno, o kojima se odgovorno i stručno izjašnjavaju.

Član Kriznog štava dr Branislav Tiodorović istakao je danas da treba razmišljati o određenim benefitima za osobe koje su dobile dve doze vakcine protiv korona virusa.

Tiodorović je, na pitanje da li bi Krizni štab podržao ideju da građani koji su se vakcinisali idu na mesta na kojima su veća okupljanja, kazao da Srbija nije pusto ostrvo I da prati šta se dešava u Evropi I svetu.

O obavezi vakcinacije odluka u skladu sa stavom Evrope i sveta

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović istakao je danas da će Srbija, shodno stavu Evrope i sveta, odlučivati o obaveznosti vakcinacije.

Tiodorović je, odgovarajući na pitanje vezano za jučerašnju odluku Evropskog suda koji je prihvatio stanovište Češke o obaveznoj vakcinaciji dece, kazao da oba odgovara našim odlukama od ranije, da deca koja treba da idu u školu i obdaništa treba da budu vakcinisana.

Tanjug

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA