Novo: Prirodni sokovi sa godži bobicama

Na našem tržištu pojavio se potpuno nov, potpuno prirodan sok – Go G.

Jedna od karakteristika GoG soka  jeste da je sve ručno pravljeno, pa je tako i u procesu proizvodnje. Voće se cedi pod hidropresom od par stotina kilograma, a nakon pranja i mlevenja voća ono se ređa u četiri filtera, nakon čega se presom cedi sok iz samog voća.

Proizvod kao što je ovaj je potpuno prirodan, nema bilo kakvih aditiva u vidu konzervansa, boja, emulgatora i dodatih šećera. U svakoj ambalaži se nalazi preko 600g presovanog voća, i jedini šećer koji se u njemu nalazi je njegov prirodni šećer, fruktoza.

Pitanje koje se najčešće postavlja jeste kako je moguće da je sok bez konzervansa, a ne kvari se? Pasterizacijom soka na temperaturi između 78 i 81 stepeni prilikom zatvaranja ambalaže dolazi do pojave „prirodnog vakuma“ koji ne dozvoljava da vazduh dopre do soka, a jednu od glavnih uloga ima i sama staklena ambalaža sa limenim čepom koja u kojim god uslovima da se nađe, ne propušta vazduh.

Godži  bobice su sastojak GoG soka. Kao što je poznto, godži je azijsko bobičasto voće sa Himalaja. Drevni narodi ga nazivaju i „crveni dijamant“ ili srećne bobice. Iako se u Evropi pojavio tek prethodnih decenija, u Kini na Tibetu se koristi već hiljadama godina. Istraživanja su pokazala da godži plodovi sadrže 18 aminokiselina i 21 mineral neophodan za organizam, i veliki su pomagač u jačanju imuniteta. Jedan je od najvećih i najjačih antioksidanata na svetu, zbog čega se smatra i voćem veka.

Trenutno se u prodaji nalaze dva ukusa, godži u kombinaciji sa jabukom i u kombinaciji sa narandžom, i možete ih pronaći na sledećim lokacijama. Dok je jabuka & godži sladak i osvežavajuć zbog svojstva Grenny Smith jabuke i samih godži bobica, narandža & godži je drugačija. Oštrijeg je ukusa jer u sebi sadrži i perikarp koji je sam po sebi pun antioksidanata i na taj način dopunjuje postojeće antioksidantne baze iz godžija, čineći ga još zdravijom varijantom u odnosu na ukus jabuka & godži.

Go G sokovi sadrže nizak nivo prirodnih šećera, kao i nizak nivo kalorija. Osvežavajući su i pogodini su za podizanje  energije tokom dana.

Podeli:

Komentari


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA