LEGO® Education – učenje kroz igru

Program LEGO® Education specijalno je koncipiran za to da prati nastavne programe i da bude podrška profesionalcima koji rade s decom u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima.

Lego education

„Kreativni centar“ je nakon dogovora s preduzećem LEGAMA iz Slovenije, zastupnikom za proizvode LEGO EDUCATION™ za Sloveniju i Srbiju, postao uvoznik i dobavljač ovog svetski poznatog brenda za Srbiju. Verujemo da će ovo doprineti tome da i obrazovne institucije širom Srbije ubuduće mnogo lakše nabavljaju ova učila i da počnu da ih koriste u nastavi.

Raznovrsni kompleti u okviru ovog programa, zasnovani na već poznatim LEGO© i LEGO DUPLO© kockama i obogaćeni dodatnom opremom, uputstvima i softverom, daju neverovatno kreativne i podsticajne mogućnosti korišćenja u nastavi – počev od predškolskih ustanova, preko osnovnih i srednjih škola, pa sve do fakulteta.

 

LEGO® Education – učenje kroz igru / Bezbroj načina za učenje

 

LEGO® kocke donele su revoluciju u igranju i već decenijama važe za jednu od omiljenih igračaka širom sveta. Čuveni danski proizvođač igračaka LEGO®, čiji su stručnjaci posvetili više od osamdeset godina tome da razumeju kako đaci uče kroz igru i da deca dobiju igračke koje podstiču maštu i kreativnost, našao je svoje mesto i u učionici. lego

Program LEGO® Education specijalno je koncipiran za to da prati nastavne programe i da bude podrška profesionalcima koji rade s decom u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima. Programi obuhvaćeni ovim sistemom učenja izuzetno su korisni za razvijanje rane pismenosti i izražavanja, kreativnosti, kritičkog mišljenja i samostalnosti kod dece, zatim za savladavanje osnova matematike i prirodnih nauka, kao i za bolje razumevanje sveta. Program LEGO® EDUCATION izuzetno podsticajno deluje u svim glavnim oblastima razvoja deteta – socijalno-emocionalnom, jezičkom i književnom, kognitivnom, kreativnom i fizičkom.

Približimo nauku učenicima pomoću programa:

WeDo 2.0

Posredstvom projekata iz stvarnog života, koji uključuju osnove inženjeringa, savremenu tehnologiju i korišćenje programiranja, učenici mogu steći uzbudljiva iskustva primenom nauke u svakodnevnom životu. Program LEGO Education WeDo 2.0 namenjen je učiteljima i nastavnicima za rad sa učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole. Korišćenje tog programa pomoći će đacima da steknu samopouzdanje, da postavljaju prava pitanja, da definišu probleme i stvaraju sopstvena rešenja dolazeći do njih svojim rukama i razmišljajući. Kako bi se postigli pravi efekti i povećalo interesovanje učenika za nauku, WeDo 2.0 osnovni komplet trebalo bi koristiti zajedno s programskim dodatkom (digitalni priručnik, softver za programiranje koji se jednostavno koristi u učionici i nastavni paket koji čine zanimljivi video-klipovi s preko 40 sati sadržaja, s primerima iz prakse koji prate školski program).

MoreToMath

Jedan od najpopularnijih LEGO® Education kompleta jeste MoreToMath, set namenjen unapređivanju veština rešavanja matematičkih problema. Marija Petković, nastavnica matematike u OŠ Veselin Masleša, koristi ovaj set u nastavi kako bi učenicima približila matematiku. Njena iskustva s programom LEGO® Education vrlo su pozitivna: „Velikom broju učenika matematika je apstraktna i nije im među omiljenim predmetima, pa je zato važno približiti im ovu nauku kroz igru. Korišćenjem poznatih LEGO® kockica u rešavanju matematičkih problema iz svakodnevnog života učenici su ohrabreni da aktivno učestvuju u procesu učenja, da samostalno zaključuju i da svoja rešenja podele sa ostalima.“

Lego education

Mindstorm® EV3

U okviru programa LEGO® EDUCATION posebno je atraktivan Mindstorm® EV3, zasnovan na jednostavnoj robotskoj tehnologiji koja nudi bezbroj mogućnosti za podučavanje. On se može uspešno koristiti u nastavi matematike, fizike, hemije, biologije i informatike.

Informacije o programu LEGO Education možete dobiti na adresi:

dejan.begovic@kreativnicentar.rs

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA