Knjiga kao značajno pomoćno u edukaciji dece, može da se predstavi kao igračka

Ova knjiga je značajno pomoćno sredstvo edukatorima, jer mogu da je predstave kao igračku. Čitajući ih, deca će je doživljavati kao igračku, guraće prstiće u rupice, prateći rupice u voću koje pravi gusenica u potrazi za hranom. Uvideće raznovrsnost u svetu insekata. I uživaće u stihovima, koji su vrlo laki za pamćenje. 

Zelena gusenica, Đovana Mantegaca

Zelena gusenica je sasvim mala, nedavno se izlegla i nije sigurna šta bi trebalo da jede. Usput će nailaziti na razne voćke i povrćke, poželeće da ih gricne, ali će je u tome sprečiti neki insekt mudrom stihovanom opaskom. Deca će se upoznati sa jagodom, kruškom, limunom, patlidžanom, pečurkom, paprikom, kestenom i trešnjom. Srešće puža, mrava, osu, vilinog konjica, skakavca, komarca, cvrčka, pčelu i žabu. Ovo je sjajna knjiga za učenje novih pojmova, naročito iz sveta insekata. Ova knjiga je značajno pomoćno sredstvo edukatorima, jer mogu da je predstave kao igračku. Čitajući ih, deca će je doživljavati kao igračku, guraće prstiće u rupice, prateći rupice u voću koje pravi gusenica u potrazi za hranom. Uvideće raznovrsnost u svetu insekata. I uživaće u stihovima, koji su vrlo laki za pamćenje.

Đovana Mantegaca je rođena u Milanu, a u svetu dečjih knjiga je od 1978. Prevodila je, pisala i uredila brojna dečja izdanja. Strast ka rimama u funkciji igre, zamišljanja i osmeha koju je tada otkrila nije je nikad napustila. Od 1987. je urednica u izdavačkoj kući La Coccinella i autorka je većine objavljenih dela.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA