Kako da podstaknete kreativnost i maštu kod dece

Roditelji bi trebalo da dozvoljavaju deci da što više koriste maštu jer to razvija njihovu kreativnost i veoma pozitivno utiče na dečji razvoj.

kreativnost 3

Rano detinjstvo je ključan period za podsticanje dečje mašte. Zato, ako vaše dete dođe kući sa pričom… i onda smo pili ljubičasto mleko koje daje ljubičasta kravica“ ili nešto slično, nastavite da podstičete njegovu kreativnost i maštu.

Evo još nekoliko korisnih saveta:

  1. Deca mogu da razvijaju svoju maštu i dok su na igralištu. Informišite se o koristima od igranja na igralištu za dečji razvoj i kako klasične igre za decu na otvorenom mogu da unaprede učenje.
  1. Uz maštu i kreativnost, obična kartonska kutija postaje neverovatan predmet za igru.Saznajte na koji način možete to da podstaknete, kako vaše dete bude raslo.
  1. Čitanje sa detetom je odlično za razvijanje mašte. Pronađite savete o tome kako da čitanje naglas i pričanje priča deci učinite interesantnijim i tako podstaknete mališane da još više učestvuju u takvim aktivnostima.
  1. Crtanje, modeliranje i pravljenje predmeta od različitih materijala omogućava deci da koriste maštu i vežbaju svoju kreativnost. Pronađite inspiraciju u našim predlozima kreativnih radionica.

Fondacija Novak Đoković

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA