Ideje za bojenje Uskršnjih jaja

Dosadilo vam je da bojite jaja svake godine na isti način? Pogledajte kako je lako obradovati decu i oduševite goste ovim lakim načinom dekorisanja Uskršnjih jaja.

Naime, sve što vam je potebno je samolepivi kontakt papir ili maskirna traka (koju vam je možda ostala od poslednjeg puta kada ste krečili kuću), makaze ili skalpel i malo strpljenja.

Što se tiče oblika nalepnice, to je samo vaš izbor. Možete iseći traku na jednostavne pruge ili kružiće za geometrijski oblik, ili precrtati siluetu zeke, ili cveta, zvezde. Možete se odlučiti za prvo slovo imena vašeg deteta ili svih članova porodice.

Šta vam je potrebno:

Tvrdo kuvana jaja
Boja za jaja
skalpel (ili makaze)
kontakt ili maskirni papir
[​IMG]
1. Iscrtajte siluetu na kontakt papir. Kada iscrtate sve oblike koje ste želeli, isecite ih skalpelom ili makazama.

2. Zalepite na jaje i malo pritisnite palcem ivice, da se lepo zalepi i da boja ne bi ulazila ispod nalepnice i narušila željeni oblik.

3. Kad zelepite sve oblike, potopite ih u boju 2-5 minuta. Izvadite jaja, osušite ih papirnim ubrusom i odlepite nalepnicu.

Ako niste potpuno sigurni u svoje kreativne sposobnosti, bar pokušajte sa dva ili tri jaja. Ako ne uspeju (što čisto sumnjamo) bar ste probali, a ako uspeju, biće glavni ukras vaše Uskršnje trpeze.

www.smedia.rs

Podeli:

Komentari

 1. Postovanje. Mene zanima vase misljenje o bojama za jaja. Ovih dana u svim medijima kruzi prica o otrovnim bojama. Ceo zivot tako farbamo jaja i sada odjednom otrovno?? Imam dvoje male dece i ne znam sta mi je ciniti.. Da li je neko pustio ” buvu ” ili stvarno vise ne bi trebali da koristimo boje iz kesica i gelove…?

  Odgovori na komentar
  • Kad se koriste boje koje su kupljene u poznatijim lancima maloprodaje, sertifikovane su, dakle ispitane i jasno piše da su netoksične – nema brige.

   NE TREBA kupovati boje po pijacama i od uličnih preprodavaca!

   Odgovori na komentar

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA