Garaža za automobile od kartonske kutije

Svi smo bili bar jednom svedoci igranja deteta sa kartonskom kutijom, ta opčinjenost istom traje generacijama unazad pa i sada. Osim što je kutija sama po sebi već igračka od nje se može napraviti i niz drugih

Na blogu Mama i tata  kreativni roditelji podelili su fantastičnu ideju kako napraviti  garažu za autiće:

Andrej naravno kao i svaki dečak ima razne automobile i male i velike i često se igra sa njima, parikira ih, slaže ih po boji ili veličini. Pošto je od bake i deke dobio auto stazu za Novu godinu dosetila sam se da bi bilo lepo i da ima garažu za svoje najbolje automobile. Naravno, prvo što mi je palo na pamet je kartonska kutija i da od nje napravim nešto što će biti najvernije pravoj garaži. Ako i vi imate dečaka sigurno će vam se svideti ono što dalje sledi.

Uz kartonsku kutiju potrebni su i drugi materijali i to:

  • Prazne rolne toalet papira

  • Kolaž papir

  • Marker

  • Makaze

  • Dodatni ukrasi i detalji

Prazne rolne toalet papir će služiti kao stubovi kao i u pravoj garaži. Prvo njih ukrasite na način koji vi želite i u zavisnosti šta imate od materijala.

Ja sam ih zalepila sa kolaž papirom i dodala dekorativne samolepljive trake sa kojima se, kao što znate iz prethodnih tekstova, često igramo i koristimo za razne namene. Da bi vam stubovi garaže stajali čvrsto i  da bi izdržali gornji sprat koji se oslanja na njih popunite rolne sa nečim, ja sam koristili običan papir na kome je Andrej crtao prethodnih dana.

Boje koje će krasiti spratove i obeležja koja ćete označiti zavisi od vas, konkretno naš donji sprat je obložen kolaž papirom a a markerom su iscrtana mesta za parking.

Na redu je da sredite gornji sprat. Osim što ćete ga obložiti isto kao i donji karton na jednom strani gde planirate da se penju auotmobili na gornji sprat zasecite karton i napravite ulaz. Od ostatka kutije dodajte rampu po kojoj će se kretati auotmobili.

Pošto sada imate spremne spratove možete ih spojiti. Zalepite sve sa lepkom, ne se dobro osuši i igračka je spremna. Iscrtajte i srednu puta da biste dobili dve trakeeza kretanje automobila.

Sigurno će se svaki dečak oduševiti sa ovakvom igračkom i igrati satima. Andrej je gledao svo vreme šta ja to pravim i davao predloge ali tek kada sam iscrtala mesta i napravila dve trake na putu pogodio je da je u pitanju garaža.

Naravno, naša garaža je prilično jednostavna i ima samo osnovne stvari a vi možete da napravite i rampu i saobraćajne znake, mogućnosti su velike i ako imate vremena možete stvarno uraditi pravo remek delo za vašeg mališana. Ako nemate kolaž papir nemojte se brinuti ja verujem da će vaš “momak” da uživa u parkiranju auotomobila i kada je samo kutija bez ukrašavanja sastavljena ovako.

Mama i tata

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA