Donirajte igračke i edukativni materijal da se olakša deci boravak u prihvatnim centrima

Deci i roditeljima smeštenim u prihvatne centre osim pomoći u hrani i odeći potrebna je i psihosocijalna pomoć i podrška.Visoko stresna situacija deluje i na roditelje i decu.

U toku je formiranje timova za pružanje psihosocijalne pomoci deci i majkama i kutaka za decu u okviru prihvatnih centara koji će biti opremljeni igračkama, knjigama i drugim sadržajima i materijalima za igru, a u okviru kojih će sa decom raditi iskusni volonteri kojima će koordinirati UNICEF i CIP – Centar za interaktivnu pedagogiju. Volonteri će imati oznake ili majice UNICEF-a tako da budu lakše prepoznatljivi i dostupni.

Udruženje RODITELJ će koordinirati prikupljanjem igračaka i edukativnih materijala koji će biti distribuirani po prihvatnim centrima za decu i opremu dečjih kutaka.

Apelujemo na vas da ukoliko ste u mogućnosti donirate igračke, knjige i edukativne materijale. Molimo vas da sortirate igračke ukoliko je moguće.

Takođe možete doneti i sredstva za suvo pranje ruku i dezinfekciju (asepsol i vlažne maramice).

U ovom trenutku postoje dva punkta za prikupljanje igračaka:

  •  U ZEMUNU: prostorije Udruženja RODITELJ, Glavna 18 TC Zemunikum lokal 44,

telefon je 3165/375 najbolje je da prvo nazovete kancelariju.

  • NA ZVEZDARI: Udruženje „Mali Princ“ – Centar mesne zajednice Mirijevo, Mirijevski venac 18-20, kontakt telefon: 061/11-11-919

Udruženje RODITELJ prima samo igračke, knjige i edukativne materijale a ukoliko želite da donirate odeću ili opremu za bebe kontaktirajte gradski štab Crvenog Krsta na telefon 011 2655 251 pa će vas oni usmeriti u odgovarajući prihvatni centar.

Pod igračkama i edukativnim materijalima podrazumevamo sledeće stvari:

  • Igračke za decu (NIKAKO PLIŠANE)
  • Knjige za decu – od slikovnica za najmlađe do većih knjiga za stariju decu.
  • Bojanke, olovke, bojice, flomasteri
  • Beli papir za crtanje, hamer papir
  • Lepak za papir, kolaž papir, kartoni u boji
  • Vlažne maramice

Mi ćemo biti svakodnevno u kontaktu sa ljudima iz kolektivnih centara i distribuirati po potrebi na dnevnoj bazi. Nemojte molim vas stihijski donositi u centre, da se ne bi nerezonski raznosilo.

Ukoliko niste u mogućnosti da donesete do nas ili u Mirijevo pozovite telefonom da vam kažemo gde i koju količinu možete odneti direktno.

Pozivamo organizacije iz Mreže koje poznaju situaciju u svojim sredinama i mestima da podele sa nama informacije o akcijama prikupljanja u koje su uključeni, o prihvatnim centrima van Beograda, naročito ukoliko u tim mestima ima dece, o mogućnosti da se organizuje prikupljanje igračaka i edukativnog materijala za decu u prihvatnim centrima.

Molimo takođe, organizacije iz Beograda koje mogu da se uključe u prikupljanje igračaka i edukativnog materijala, higijene, i prevoza do prihvatnih stanica da nam se jave da se iskordinišemo i dopremimo pomoć tamo gde je najpotrebnija.

Izvor: Udruženje roditelj

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA