Danas odluka o polasku u školu. Ministar Ružić isključuje produžetak raspusta

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je isključen produžetak školskog raspusta, i da se o tome nije ni raspravljalo tokom jučerašnjeg  sastanka Tima za škole i medicinskog dela Kriznog štaba.

– Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete i Instituta za javno zdravlje “Batut”, održao je  sastanak, a konačna odluka o tome na koji način će se održavati nastava iduće nedelje biće saopštena danas – izjavio je Ružić za Radio-televiziju Vojvodine.

Ružić je rekao da u Centralnoj Srbiji počinje drugo polugodište i da svi u sistemu prosvete treba da se pripreme na adekvatan način, vezano za rizike od kovida-19 i sezonskog gripa.

– Važno je da kažemo da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do širenja korona virusa, zahvaljujući nastavnom kadru, deci i razumevanju roditelja. Prvi ciklus osnovnih škola i predškolskih ustanova nastavu će pohađati neposredno, a za učenike od 5. do 8. razreda još uvek razmatramo tehničke detalje kombinovanog modela. U srednjim školama i gimnazijama će verovatno biti kombinovani model – objasnio je Ružić.

– Uvažavamo stav predstavnika medicinskog dela Kriznog štaba, čuli smo u medijima razne teze raznih udruženja koja sa pravom izražavaju bojazan, ali treba da razgovaramo na pravi način o svemu tome. U obrazovom sistemu radi 150.000 ljudi, uključujući i fakultete imamo 1.200.000 nečije dece. Svi oni koji daju neke izjave u medijima ponekad ne sagledavaju širu sliku – rekao je on.

Tanjug

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA