Četvrtaci jedne osnovne škole poslali snažnu poruku: Zajedno sami

Učenici IV/3 odeljenja Osnovne škole “Svetozar Marković”, u Beogradu, zajedno sa svojom učiteljicom Snežanom Sićović, sami su došli na ideju o filmu i osmislili kompletan scenario za film ZAJEDNO SAMI.

Radnja filma prati decu kroz period njihovog odrastanja, u početku bez mobilnih telefona, a kako prolaze godine, sa sve dužim i češćim korišćenjem mobilnih telefona.

Film ima ideju da osvesti mlade generacije i njihove roditelje i ukaže na prave izbore u vremenu u kojem živimo. Pored koristi koje donose savremene tehnologije, veliki je uticaj telefona na zdravlje dece i pojavu gojaznosti, smanjeno je bavljenje sportom i igranje u prirodi. Upotrebom mobilnih telefona dolazi do izostanka dvosmerne komunikacije medju decom, zbog sve više rasprostranjene tač skrin i klik komunikacije. Film ukazuje na najveće štete koje mogu biti nanete savremenom društvu neadekvatnom i prekomernom upotrebom moderne tehnologije, deca mogu da se osete otudjeno i usamljeno, kasnije kao problem može da se javi i razvoj devijantnog ponašanja i bolesti zavisnosti od istih.

Ovim filmom učenici četvrtog razreda zajedno sa svojom učiteljicom žele da pokažu svima da u periodu odrastanja ispunjenog modernom tehnologijom i komunikacijom , bržim učenjem i dostupnosti informacija, postoje i druge prave vrednosti.

Film je učesnik internacionalnog festivala edukativnih filmova KREF 2019, koji je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Nadamo se da će ova sjajna deca koja najviše od svega vole da se druže i igraju u parku, treniraju i bave se sportom svim roditeljima i deci uspeti da pošalju snažnu poruku o druženju bez mobilnih telefona. Pogledajte ovaj sjajan film

Voleo bih da danas
Deca i ljudi
Budu ljudi
A ne brojevi i kodovi
Da gledamo prijatelje, roditelje
Braću i sestre
U oči
A ne u njihove slike na telefonu
Da se deca igraju loptom
A ne telefonom
Da trčimo, padamo, prljamo se i mirno spavamo
Da volimo
Da stvaramo
Da se radujemo!
Voleo bih da verujemo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA