Aplikacije koje prate šta deca rade na mobilnom

Jeste li ikad razmišljali o količini vremena koje dete provede “viseći” na mobilnom? Jeste li se zapitali kakav to sadržaj toliko zaokupira njihovu pažnju, mogu li se sve njihove mobilne aktivnosti pratiti i kako ih držati pod kontrolom?

mobilni

Srećom, pa postoje različita rešenja kad su u pitanju pametni telefoni i mogućnosti koje oni pružaju. Već neko vreme, na tržištu je prisutan celi niz aplikacija za mobilne koji omogućava ograničavanje vremena koje dete provodi na mobilnom ili pojedinim aplikacijama kao i pregled aplikacija koje dete koristi. Međutim, ove alate za filtriranje sadržaja treba shvatiti samo kao jedno od rešenja kad je u pitanju sigurnost dece jer oni mogu kod deteta vrlo lako izazvati otpor ili frustraciju. Pre nego što instalirate neke od aplikacija koje vam u nastavku donosimo, savetujemo vam da o tome svi zajedno porazgovarate.

Dinner time 

U bilo kojem trenutku možete ograničiti vreme koje dete može provesti koristeći uređaj ili neku aplikaciju. Moguće je čak i ograničiti ili potpuno blokirati (osim alarma za buđenje) korištenje aplikacije tokom noći, tokom vremena za učenje ili obroka. Dinner time nudi i mogućnost praćanje svih detetovih aktivnosti na uređaju.

Screen time 

Preko Screen Timea lako se određuje lista aplikacija koje će detetu biti na raspolaganju, lista onih aplikacija koje želite da detetu uvek budu na raspolaganju, ali i lista onih čija će upotreba biti ograničena. Koristeći Screen Time roditelji mogu privremeno zaustaviti određenu aplikaciju ili je u potpunosti blokirati, proveriti koje aplikacije su deca preuzela na svoje uređaje i odobriti ih pre nego što se pokrene njihova instalacija. Posebnost ove aplikacije je i u tome što se preko jednog računa može kontrolisati neograničeni broj uređaja.

Kids Place

Ovo je aplikacija koja stvara posebna pristup za dete i omogućava sortiranje aplikacija koje dete sme koristiti na svome mobilnom. Kids Place onemogućava pozivanje brojeva, slanje SMS-a, preuzimanje novih aplikacija i svih ostalih radnji koje bi mogle izazvati trošak. Za izlazak iz ove aplikacije i ulazak u roditeljski interfejs potreban je PIN koji roditelj može sam izabrati. Kids Place namenjen je za roditelje koji imaju mlađu decu.

My Mobile Watchdog

Ovu aplikaciju odlikuje jednostavan prikaz s kojeg se odabirom određuje vrsta nadzora. Putem My Mobile Watchdoga imate mogućnost ograničiti pristup aplikacijama i internet stranicama. Uz to, geo-lokator  vam u svakom trenutku može otkriti gde vam se, na primer, nalazi dete.

Pumpic

Ako instalirate ovu aplikaciju, moći ćete beležiti sve detetove dolazne i odlazne pozive, poruke, ali i on-line razgovore putemWhatsappa, Vibera, Facebooka ili Skypea. Pumpic omogućavaju uvid u preuzete datoteke, snimljene fotografije i video materijale.

Izvor: Klinfo

Podeli:

Komentari
moj pedijatar instagram