7 igara za decu koje pomažu razvoju inteligencije

Najbolje igračke se najčešće ne nalaze u prodavnicama. To su one igračke koje izumimo koristeći materijale koji su nam dostupni, da bismo se sa decom zabavili i da bi ih nečemu podučili.

Onda kada je dete zainteresovano za materijal kojim se igra i ako mu je ta aktivnost zanimljiva, dete će spontano i učiti. Predstavljamo Vam par igara koje možete napraviti od materijala koje sigurno imate kod kuće.

1. Štipaljkama do brojeva

www.filefolderheaven.com

Potrebni su Vam papiri (ili kartoni), marker kojim ćete ispisati brojeve (slovima ili ciframa) i štipaljke. 

Isecite papir (ili karton) na na način koji želite. Mi smo ovde prikazali najjednostavniju moguću verziju ove igre. Umesto kružića možete nacrtati druge oblike. Alternativa štipaljkama su spajalice.

Dete ima zadatak da prikači svaku štipaljku na po jedan kružić. Odlična igra za vežbanje spretnosti prstiju (dok se štipaljka otvara), koordinacije ruku (papir treba pridržavati dok se štipaljka kači), sticanju pojma broja, učenje o korespondenciji (šipaljka: kružić, 1:1), a i dobra je priprema za polazak u školu (uče se polako „slike“ cifara)

Igra može postati složenija ako uvedete i različite boje. Tada dete treba da prepozna boju kružića, pronađe štipaljku ili spajalicu iste boje i upari je sa kružićem.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA