Zdrav namaz: humus

Postoji kupovni, različitih ukusa, a mi vam donosimo recept za domaći humus u kome će uživati cela porodica.

humus-

Potrebno je:

100 gr kuvane leblebije

1 limun

1-2 kašikice tahini sosa

1 čen belog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašikica soli

Priprema:

1. Sirovu leblebiju, koju ste veče pre pripreme držali  potopljenu u vodi, kuvajte na umerenoj temperaturi oko sat vremena.

2. Preko kuvane leblebije stavite tahini sos, kašičicu soli, jednu kašiku maslinovog ulja i pola limuna, pa potom sve izblendujte.

3. U dobijenu smesu dodajte jedan čen belog luka i ponovo izblendirajte dok ne dobijete glatku masu.

Prema ukusu može se dodati neki od začina  kao što su kumina, aleva paprika, čili paprika u deo koji ne jedu i deca 🙂

Pin It


Komentari

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.