Moj pedijatar

neprijatan miris

Vaše pitanje:

Poštovani, imam dete od godinu dana. Sa 4 meseca je imao urinarnu infekciju e-coli. Lečili smo je i od tad se infekcija više nije javljala, ali je bakterija uvek bila prisutna u mokraći. Od tada je detetu često crvena piša i ima neprijatan miris urina, napreže se kad piški i mlaz je isprekidan. Po savetu nefrologa dajem mu Cranactin kapi od brusnice i Urobitrat čaj, a pišu mažemo Didermalom ili Enbecinom (kako nam kad pedijatar savetuje). Svi simptomi nestanu na nedelju, dve i onda se vrate. Da li imate neki savet. . . Stvarno više ne znam šta da radim, a i ne svidja mi se što moram toliko često da koristim pomenute preparate. Interesuje me i da li smo trebali posle te jedne infekcije da idemo da radimo retrogradnu mikcionu urocistografiju! Mi smo išli na snimanje bubrega i ustanovljen je proširen bubrežni kanal, a nefrolog nam je rekao da nije ništa strašno i da ne dolazimo ako se infekcija ne vrati. Zahvalna!

Odgovor:

Ovde je PRESUDNA redovna higijena "piše" - temeljno pranje, pa ispiranje 3% bornom kiselinom. Tako svako veče, a po potrebi i češće. Ispiranje 3% bornom kiselinom je obavezno i posle obilnije ili prolivaste stolice.

Kožicu NEŽNO povlačite - samo toliko da se vidi rupica kroz koju beba piški (i par milimetara oko nje) i da se ovo što je gore navedeno obavi.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram